VANT: Yngve Lønmo vant sin klasse i Oslofjorden Rundt og økte ledelsen på SEILmagasinet Shorthanded-ranking. FOTO: Axel Nissen-Lie.
VANT: Yngve Lønmo vant sin klasse i Oslofjorden Rundt og økte ledelsen på SEILmagasinet Shorthanded-ranking. FOTO: Axel Nissen-Lie.

Rankingleder tok første stikk

Norges ledende shorthanded-seiler, Yngve Lønmo fra Hurum, fortsatte der han slapp i 2019 og vant sin klasse i Oslofjorden Rundt.

Publisert Sist oppdatert

ÉForrige helg vant Thomas Robberstad fra Stavanger Seilforening Arsgrunnen Singlehanded og kappet med det inn på ledende Yngve Lønmo fra Hurum med 50 poeng. Robberstad ligger som nummer to på shorthanded-rankingen bak Lønmo.

Denne innhentingen parerte imidlertid seileren fra Hurum elegant i Oslofjorden Rundt 16. mai. Han vant den ene av to klasser der, og ettersom regattaen har et vekttall på 0,65, ga seieren ham 65 poeng. Etter de to første helgene i årets sesong har med andre ord Lønmos forsprang økt netto med 15 poeng.

Bak de to i têt, har Harald Walder fra Bærum nå rykket opp på 3. plass. Han kom på 4. plass i Oslofjorden Rundt, og det ga ham nok poeng til å passere Børre Søraas-Sæther fra Nesodden, som ikke nådde opp til en poenggivende plass i Oslofjorden Rundt.

Innsatsen i Oslofjorden Rundt brakte også Sigmund Andre Hertzberg en plass opp på rankingen; fra 7. til 6. plass, mens Jon Moholth fra Tønsberg avanserte fra 10. til 9. plass. Uten om disse omrokkeringen er det de samme ti som hadde de første plassene, som det er nå.

Av andre som gjorde markante hopp på listen, kan nevnes:

Håkon Hjorthøy fra Asker vant sin klasse i Oslofjorden Rundt, og med det slo han seg inn blant de 25 beste. Seieren gjorde at han rykket opp fra 45. til 25. plass.

Svein Arild Hildrum fra Asker er den eneste nye blant de 50 beste etter de to første ranking-regattaen. Han startet sesongen på 58. plass. Etter 5. plassen i Oslofjorden Rundt er han nå nummer 45.

Nye blant de 100 beste er Harald Gellein fra Stavanger, opp fra 108. til 85. plass, mens Oddvar Eide fra Hurum seilte seg opp fra 138. til 96. plass.

Én kvinnelig soloseiler

Med sin 10. plass på den totale rankingen er Christine Walder fra Bærum fortsatt beste kvinnelige seiler, men Eira Naustvik fra Asker har tatt innpå henne og er nå nummer 31 totalt. Naustvik er den eneste kvinnelige soloseileren som har vært i aksjon så langt i sesongen og hun ble nummer fem i Oslofjorden Rundt.

Bente Vikenes fra Asker er fortsatt nummer tre blant kvinnene.

De neste rankingregattaene som venter kommende helg er Stord Shorthanded arrangert av Stord Seilforening og Vårskvulp i regi av Gansfjord Seilforening. Huftarøy Rundt som skulle ha gått Kr. Himmelfartsdag 21. mai, er avlyst.

Fortsatt er det kun singlehanded-klasser som teller på rankingen. Inntil 15. juni vil det være slik. Hvordan det blir etter 15.6, avgjøres av myndighetenes smittevernregler.

Se hele rankinglisten.