Bundus 20 år

Oslojollen lever i beste velgående
Oslojollen lever i beste velgående

Oslojollen lever i beste velgående

Oslojolle-klubben Bundus feirer 20 år og samler mellom 12 – 18 båter til tirsdagsregattaene i Bundefjorden.

Publisert Sist oppdatert

De gode gamle Oslojollene i tre er hverken gjemt eller glemt.

DA BUNDUS BLE DANNET. Da Terje Olsson og Erik von Trepka mimret i 1993 litt om gamle dager og spurte hverandre om - hvor var egentlig de gamle trejollene blitt av?  Det hadde vært moro å få tak i dem igjen, fulgte ord til handling. En annonse i Aftenposten gav et resultat på 3 båter.  Etter en artikkel i VG 3. juli samme år begynte det å svinge seg.  14 båter dukket opp, og den ærverdige Oslojolle-klubben Bundus var et faktum fra mai 1994.

1952.-  En kuriositet er at av alle steder var det en Oslojolle i Hurdal.  Den båten kom nå tilbake til sin opprinnelige eier.  Rolf Linde-Nielsen hadde kjøpt den i 1952, og den hadde da som nå seilnr. 63, forteller Gustav Fr. Huseby som i dag er president i Bundus.

NAVNET. Bundus-navnet kommer fra Oslojolle nr. 78 som Bundefjorden Seilforening kjøpte inn i 1952 til bruk blant juniorene.

DAMPSKISBRYGGEN PÅ MALMØYA. Bundus har siden 1994 hatt tilhold på dampskipsbryggen på Malmøya hvor det har vært arrangert regattaer hver tirsdag i perioden mai til slutten av august hvert år. 

JUBILEUMSFEST. - Siden 1997 har vi avsluttet sesongen i begynnelsen av november på Skullerudstua med en årsfest hvor premier og æresbevisninger har blitt utdelt.  Årets årsfest vil selvfølgelig bli i former som er en 20-årsjubilant verdig, forteller president Huseby.

PRINS HARALD VANT. I 1954 vant daværende prins Harald Oslo skolemesterskap i en Oslojolle tilhørende et medlem i Bundefjorden Seilforening.  Kubben teller i 2014 69 medlemmer hvorav 41 er aktive fordelt på 29 båter. Den første Oslojolle ble produsert i 1937 og fortsatt blir den produsert – sist i 2010 hos Trebåten på Nesset. 

REGATTAER.Oslojolle-klubben har årlig siden 1997 hatt ca 14 tirsdags-regattaer og 2 weekend-regattaer.  Deltagelse på regattaene ligger stort sett mellom 12 – 18 båter.  Årets jubileums-regatta fant sted weekenden 21. - 22. juni - som vanlig fra dampskipsbryggen på Malmøya. 

Årets siste regatta -punktumregattaen-er fastsatt til 7. september, den siste tirsdagsregattaen er 2. september.