Over all vinner klar

Geoff Boettchers «Secret Men’s Business 3.5» ble idag annonsert som over all vinner av årets Rolex Sydney Hobart Yacht Race .

Publisert

Bildet over: Patrick Boutellier, Rolex Australia, overrekker en Rolex Yachtmaster og Tattersalls Cup til Geoff Boettcher, eieren av «SECRET MENS BUSINESS 3.5», over all vinnereen av årets Sydney Hobart Race.

«Secret Men’s Business» var 14. båt i mål i en regatta der det å fullføre var en prestasjon i seg selv. Storm og megabølger gjorde at 20 prosent av deltakene brøt årets Sydney Hobart race. Boettcher tilhører Cruising Yacht Club of South Australia.

Vinnerbåten, «Secret Men’s Business 3.5» gjennomgikk ifjor omfattende forandringer for å forbedre båtens kryssegenskaper.  51-fotren fra Reichel Pugh beholdt rigg, dekk og elektronikk, men skroget er en meter lenger enn tidligere. Båten var ikke skikkelig testet før årets Sydney Hobart, så at den holdt så bra som den gjorde en en triumf, ikke bare for seilerne, men også for designer og båtbyggere.

Med 22 Rolex Sydney Hobart bak seg kunne Boettcher konkludere  med at det hadde vært en tøff regatta. - Det var en tøff seilas med litt av hvert av alt. Vi registrerte 50 knops vind på det verste, med enorme bølger. Derfor er det spesielt hyggelig å vinne, sa han.

Kl 1530 idag lokal tid var 36 båter i mål, 33 seilte fremdeles og 18 hadde brutt rergattaen. Premieutdelingen finner sted i Royal Yacht Club of Tasmania lørdag 1 januar 2011.

Det har deltatt lag fra  USA, Storbritannia, Italia og Frankrike, så vel som to lag med delvis russisk besetning, og seiler fra syv av de åtte australske delstatene var med i regattaen.