På god vei mot ORC EM i Hankø
På god vei mot ORC EM i Hankø

På god vei mot ORC EM i Hankø

Etter to dager med prøvelser i naturkreftene, der utstyret har gått i stykker, ser det ut til at skipper og mannskap på ILLE MORO er på god vei mot årets høydepunkt.

Publisert Sist oppdatert

Det er Europamesterskapet i ORC som for mange blir den ultimate utfordringen av årets regattaer her til lands. Og for Ludvig Daae, skipper på ILLE MORO, er det et mål som etter helgens race i Larvik er fullt ut oppnåelig.

Allerede etter første regattadag lå ILLE MORO på første plass i den lille ORC-klassen. Og idag skulle de gode resultatene fortsette.

Søndagens regattaer startet i rolige forhold med vind på mellom 10-14 knop. Og for Ludvig var en av de tingene som gjorde ham tilfreds idag nettopp det at de for en gangs skyld vant i lite vind. Men i dag seilte de bra og klarte å holde fin fart. -Det var nytt av året at vi hevder oss i toppen også på vanskelig føre i lite vind med denne tunge båten, kunne han fortelle.

IKKE BARE ROSENRØDT. ILLE MORO endte til slutt på en sammenlagt 1. plass i sin egen klasse og overall i Larvik Race Weekend. En plassering de er veldig fornøyd med, men Ludvig føler likevel ikke at det de gjorde nå var godt nok for å bli europamestere. -Vi gjør mye feil og har hatt litt utstyrsproblemer. Det er greit å få røsket vekk ødelagte deler og at disse ryker nå og ikke under EM, kan han konstantere.

-Vi hadde stor utbytte av timene med Hervé Cunningham tidligere i vår. Det å få profesjonell coaching ombord av en som ikke har bånd til noen av oss og ikke bryr seg om han tråkker på noen tær, det var veldig nyttig og bra. Vi føler at vi er på vei mot målet og har takter som er gode nok til EM, fortsetter Ludvig. Før han til slutt avrunder med: -Vi har et veldig bra team og en veldig bra båt nå!

ØVRIGE RESULTATER. Etter ILLE MORO i den lille klassen kom FELICIA IV på andre og XTREME på tredje plass. I den store klassen vant WOLFPACK etterfulgt av XANTHIPPE og DESTIN.

En fullstendig resultatliste for Larvik Race Weekend kan ses her.