På rekordjakt
På rekordjakt

På rekordjakt

«Maserati», Giovanni Soldinis optimaliserte VO70 er på jakt etter nye rekorder. Nå legger båten ut fra Charleston SC for å gjøre et forsøk på å erobre 24 timers rekorden

Publisert Sist oppdatert

«Maserati» er på vei nordvestover for å hente et værsystem utenfor kysten av North Carolina. Et valgt waypoint er utgangspunktet for et forsøk på å slå 24 timers rekorden satt i 2008. Dette er en av rekordene Giovanni Soldini og hans mannskap på «Maserati» skal forsøke seg på i de neste månedene.

- Den meteorologiske utfordring ligger i å finne en kaldfront med de beste vindforholdene fra sydvest. Ikke for sterk, men heller ikke for svak vind, forklarere Soldini som ideelt sertt gjerne skulle sett 28 knops vind akternfor tvers. - Den andre utfrordringen er bølgene. Vi må seile i forkant av lavtrykket slik at bølgene ikke blir for store, sier han. - Med store bølger er det vanskelig å holde jevn fart. Mannskapet jobber nå tett på et vær-team for å komme frem til det beste området og tidspunkt for rekordforsøket som trolig vil finne sted i dagene 9. og 10. mars.

Rekordforsøket blir overvåket av World Sailing Speed Record Council. Den gjeldende 24 timers rekorden for en VO70 tilhører Torben Grael og mannskapet på «Ercsson 4» som mellom 28. og 29, oktober i 2008, på den første etappen av forrige Volvo Ocean Race, oppnådde 596.6 nautiske mil tilsvarende 24.85 knop i snittfrart.

Følg rekordforfsøket på Giovanni Soldini og Maserati's webside