Pål Kragset er «Årets Ildsjel»

Under den store seilerfesten på restaurant Sjømagasinet i Oslo i forbindelse med mesternes mester, der rundt regnet 200 seilere var samlet, ble det delt ut flere priser og utmerkelser.

Publisert Sist oppdatert

Ikke bare var det premieutdeling for mesternes mester og seilsportsligaen under den store festen; andre seilere og ildsjeler ble også hedret. Og når det gjelder det siste, ble Pål Kragset kåret til «Årets Ildsjel» for sitt utrettelige arbeid og innsats av ulik karakter for Ålesunds Seilforening i nærmere 40 år.

ÅRETS ILDSJEL: Pål Kragset er en velkjent profil i Ålesunds Seilforening som har stått på til beste for seilsporten der i snart 40 år.
ÅRETS ILDSJEL: Pål Kragset er en velkjent profil i Ålesunds Seilforening som har stått på til beste for seilsporten der i snart 40 år.

– Han har en flott tendens til å si ja til alt og alle, og når Pål tar på seg noe, fullfører han det alltid, sies det om Årets Ildsjel.

Helene Næss og Marie Rønningen ble kåret til «Årets Seilere» for sine gode prestasjoner i 49er FX med bronse i EM og sølv i prøve-OL. De fikk også tildelt H.M. Kongens Seilerstipend på 50 000 kroner. Dette er et stipend der bidragene i all hovedesak er kommet inn gjennom en andel av startkontingenten til Skagen Race, Færderseilasen og Hollænderseilasen, og i form av bidrag fra Bærum Seilforening, KNS, Norsk Havseiler- og Krysserklubb, Hankø Yacht Club,  Norges Seilforbund og Insignia AS.

For tredje år på rad ble Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty fra KNS «Årets Juniorseilere» for sin enestående seiling i 29er. Med en europacup-regatta på Gardasjøen i oktober avsluttet de sin karriere i 29er, og til neste år er de ikke lenger juniorer, så i 2020 vil denne tittelen være «ledig» for andre.

Marthe Bjerkåsholmen fra Asker ble «Årets Trener» for sin nybegynnertrening der, mens Øyvind Solbakken fra Soon ble hedret med «Christian Radichs Ærespris» og med det fikk et tokt med seilskuta til en verdi av 10 000 kroner i 2020. Øyvind var tidligere jolleseiler, men ønsket en annen form for seiling og er nå primus motor for Soon Seilforenings Smiling-prosjekt der turseiling og opplevelser for unge er hovedingredienser.

I tillegg fikk Kristian Nergaard og Trond Solli-Sæther NSFs bragdmerke for sin VM-tittel i 5.5 mR. Bragdmerke vanket det også på Mathias Berthet og Alexander Franks-Penty for deres VM-gull i 29er.

FRA NORGES SEILFORBUND

Denne artikkelen er innlevert av NSF og ikke skrevet av SEILmagasinets redaksjon.