Palma Vela

Knallstart for «Mathilde» - Palma Vela 2018
Knallstart for «Mathilde» - Palma Vela 2018

Sterk avslutning ga 2. plass til Kielland

Morten Kielland har fått fart på sin Club Swan 50 og dominerte mot slutten av regattaen.

Publisert Sist oppdatert

Med tre første og en tredje plass var Morten Kielland og hans «Mathilde» bare to poeng fra sammenlagtseieren i Palma Vela regattaen. Taktikeren, briten Leigh McMIllan og navigatøren Silje Brathagen With har bidratt til å løfte laget og det er ikke noe som er bedre enn å avslutte en regatta på topp. Ingen kunne matche «Mathide» mot slutten og vinnerbåten Hendrik Brandes´ «Earlybird» hadde sin fulle hyre med å holde den norsk-sveitsiske båten bak i sammendraget. Normalt er Jochen Schumann taktiker på «Earlybird», men hans reserve, lokalkjente Manu Weiller gjorde en super jobb i balansen mellom å angripe og forsvare seg. Det holdt til slutt, men altså kun med to poengs forsprang til «Mathilde». 

«Mathilde Academy» bærer frukter

Morten Kielland satte ifjor igang «Mathilde Academy» for å utdanne unge norske seilere som ville satse for fullt på å bli proffseilere. Kielland har plukket ut en håndfull seilere og har vært villing til å betale reise og opphold for disse slik at de kunne lære hvordan proffene seiler. Morten Kielland hadde på forhånd en stamme bestående av franske proffer og briten Leigh Mcmillan, og nå ser det ut til at de norske seilerne begunner å gjøre nytte for seg. Ved siden av Silje Brathagen With som i hele vinter har jobbet for å styrke navigatørkompetansen, har Henrik Bucher og Alex Ringstad vært med ombord under Palma Vela regattaen som ble avsluttet idag.

«Al Capone» i IRC

Christian von Trepka tar en ny sesong i Middelhavet med sin GP42 «Al Capone» og sesongdebuterte på Mallorca denne helgen. Von Trepka tar det ikke like seriøst som Kielland og satser på et vennelag. Båten to likevel to fine 2. plasser og endte på 3. plass totalt. Ifølge Ludvig Daae har «Al Capone» verdens eldste fordekksgaster, og særlig i lys av dette må man si at vennegjengen fra Bundefjorden imponerte.

«Al Capone» laget var fornøyd med seilingen
«Al Capone» laget var fornøyd med seilingen