Drøye to måneder til Paralympics

I TET: Det norske Sonar-laget vant en siste treningsregatta i Rio før paralympics i september
I TET: Det norske Sonar-laget vant en siste treningsregatta i Rio før paralympics i september

God generalprøve for Sonar-laget i Rio de Janeiro

Det norske Sonar-laget vant nylig en treningsregatta i Rio de Janeiro der alle de beste paralympics-seilerne deltok.

Publisert Sist oppdatert

Regattaen gikk over hele syv dager, og den norske båten vant i et felt på 11 båter. Laget forteller at alle de beste båtene, bortsett fra tyskerne, deltok, og at de er svært fornøyde med dette resultatet. Dessuten har de nådd det egentlige målet med treningsoppholdet i Rio: Å lære så mye som mulig om baneområdene og forholdene.

Mye strøm og trykkforskjeller

– Nå har vi har hatt to opphold i Rio i løpet av det siste året for å gjøre våre egne erfaringer om området vi skal seile på under Paralympics, sier Aleksander Wang-Hansen.

– Det er definitivt mye strøm i Rio, og med alle fjellformasjonene rundt byen er det ofte store trykkforskjeller og vinddreininger, sier han.

Og om regattaen:

Følte at vi mestret forholdene

– Vi er fornøyde med serien vår, og har de to beste stryk-resultatene. Vi hadde aldri flere båter foran enn bak oss, og aldri dårligere resultat enn seks. Vi opplevde å ha god oversikt over strømmen, og følte at vi mestret forholdene godt.

I enkelte race forteller de at de seilte litt annerledes enn det de ellers ville ha gjort for å teste forholdene, men ellers seilte de på det de var mest sikre på før start og fulgte planen. Før siste dag lå laget godt an til å vinne regattaen, og med nok en god dag på vannet vant de med god margin.

– Vi har erfart at seilingen her er uforutsigbar til tider og at mye kan skje i løpet av et race, sier Aleksander Wang-Hansen.

Tilbake 31. august

Laget fra KNS, som består av Aleksander Wang-Hansen, Marie Solberg og Per Eugen Kristiansen, skal trene to dager til i Rio, og så skal båten rigges ned og lagres ved en marineskole. De neste to månedene skal laget seile i Oslo og ha litt ferie. 31.august reiser de tilbake til Rio og Paralympics.