Norsk i toppen
Norsk i toppen

49er FX-jentene henger med i toppen

Med 1. og 3. plass i gårsdagens to siste seilaser er Helene Næss og Marie Rønningen med i tetkampen.

Publisert Sist oppdatert

Helene Næss og Marie Rønningen åpnet med 20. plass første dag av regattaen og fortsatte så med 1. og 3. plass. Dermed ligger de norske jentene på en sterk 2. plass sammenlagt, ti poeng bak tyske Victoria Jurczok og Anika Lorenz.

– I den første seilasen hadde ikke sjøbrisen slått skikkelig gjennom ennå, og det dreide seg kun om å komme seg inn mot land. I den andre kom sjøbrisen, og jeg tror vi oppdaget den først. Vi gikk til venstre og seilte oss opp fra 5. plass til å lede. I den siste handlet alt om å gå til venstre mot land og få landeffekten, standard Palma-sjøbris. Det er alltid godt å seile i Palma. Med seks seilaser gjennomført har vi fire bra seilaser og to ikke fullt så bra, men vi er fornøyde, sier Maria Rønningen.

– Det er mange nye lag i klassen, noen av dem kommer fra Nacra-klassen med OL-deltagelse bak seg. 

49er FX seiler vanlig serie fra mandag til fredag med tre seilaser i medaljefinale for de ti beste lagene.  

Fremgang i 49er

I 49er-klassen gjør Risør-seilerne Tomas og Mads Mathisen stadig fremgang og med plasseringene 17, 7 og 13 ligger tvillingbrødfrene på 32. plass sammenlagt. At det tar tid å nå frem i denne klassen, er brasilianske Robert Scheidt et godt eksempel på. En av tidenes mestvinnende olympiere i Laser og Star har nå gått over i 49er. Han ligger på 19. plass sammenlagt, men ble slått av Risør-gutta i begge de to siste seilasene tirsdag.

Skuffende i Finnjolle

En av de seilerne det var knyttet størst forventninger til på Mallorca, er Finnjolle-seileren Anders Pedersen, men med 26. og 20. plass tirsdag ligger Drøbak-seileren på 21. plass med 22 poeng opp til 10. plass som er nødvendig for å gå videre i regattaen.

Finnjollene prøver et nytt regattaformat på Palma og seiler kvalifiserig til og med torsdag. De to beste seilerne går direkte til en fembåts-finale der vinneren tar alt. De tre neste seiler kvalifisering til semifinale med de fem neste båtene fra kvalifiseringen.  Deretter møtes de fem beste herfra i en semifinale hvorav de tre beste går til finalen.  

Litt ned fra første dag

I Laser er Mathias Mollatt på nummer ti etter plasseringene 20 og 9. Hermann Tomasgaard er 19 etter 39., og 10. plass Line Flem Høst er 16 i Laser Radial etter 10. og 11. plass, mens Tiril Bue er 25 med 21 og UFD.

Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen er 12 i Nacra 17 med plasseringene 22, 14 og 13.

I RS:X er det følgende norske plasseringer:

46. Sjur Funnemark 35, UFD

47. Sebastian Wang-Hansen 31, UFD

17. Maria Aadland Mollestad 16, 6