Vi vil først til Færder

Vi vil først til Færder

Trimaranen ”Xxtreme” har  maksfart 40 knop og målet er å være først til Færder under Færderseilasen. Seilas blir med om bord og legger ut bilder på nett underveis.

Publisert Sist oppdatert

Seilasredaktøren har mønstret på trimaranen ”Xxtreme” med skipper Petter Noreng i årets Færderseilas. Regattatrimaranen stiller til start for å seile fra alle de andre båtene i årets Færderseilas.

–    Målet er å være først til Færder fyr, sier Eystein Rognan, som sammen med Frode Van der Laak har vært med å få den franskbyggede båten til Norge. Trimaranen eies av Xxtreme Group, som satser på bedriftsseiling og eventmarkedet med båten.

 

Rognan regner de danske katamaranene med det til forveksling like navnet Extreme 40, som tøffeste konkurrent om å komme først til Færder.

Fransk

Xxtreme ble designet av Nigel Irens og bygget av Jeanneau Techniques Avancees til bruk i Frankrikes største regatta Rout du Ruhm. Båten ble sjøsatt i 1988 og total renovert i 2003. Båten har blant andre blitt seilt av den kjente franske seileren Philippe Poupon.

Tidligere har Xxtreme seilt under navnene Nokia, First Hotels, Fleury Michon IX og Ocean, og har både vunnet regattaer og satt fartsrekorder. Xxtreme er i dag den eneste båten i Skandinavia av sitt slag.

Type: ORMA 60 (Ocean Racing Class Association) racing trimaran.

Klasse: Formula 60

Lengde: 60 fot

Bredde: 14,5 meter

Vekt: 5,2 tonn

Masthøyde: 30 meter

Maks hastighet: 35-40 knop    (ca 70 km/t)

Se film fra båten her: