Presset i opp i en vanskelig situasjon

Thomas Roka-Aardal i «Silverminken» føler seg uthengt i sak på Seilas.no, og forklarer her hva som skjedde like etter start i Færdern.

Publisert

Thomas Roka-Aardal i «Silverminken» vant nettopp sin klasse i TwoStar, sammen med Tormod Lie. Han mener at bildereportasjen på Seilas kreven er forklaring. Slik opplevde han situasjonen.

«Silverminken» lå som nest nederste båt i rekka, og måtte hele tiden passe på den ene båten i le fordi rekka drev og falt ned på oss. Til slutt måtte vi unnvike kollisjon med le båt og korrigerte mens vi hele tiden ropte og praiet båtene i lo. Da hadde lo båt bommen sin en halv meter inn over dekk hos oss og måtte selv loffe opp for å ikke kollidere med oss, og dermed forplantet det seg over rekka. Årsaken til at vi har storseilet på feil side er at vi akkurat hadde loffet opp for å unngå kollisjon med le båt, og da vi skulle ned på plass igjen i rekka for å unngå lo båt igjen (med sin bom over vår rekke, på god vei til å slå inn i salingen) så måtte vi falle ned. Loffingen i rekka som filmen/bildene viser startet før vi fikk bommen på rett siden igjen.

Saken Thomas Roka-Aardal reagerte på finner du her