Prestisjeinvitasjon til KNS

KNS står på listen over de 26 klubbene som er invitert når New York Yacht Club setter i gang ny amatørerregatta med Swan 42

Publisert

New York Yacht Club World Invitational Cup er en regatta for inviterte foreninger fra hele verden der amatører skal kunne konkurrere i fleet race med New York Yacht Clubs Swan 42 som det også finnes ett eksemplar av i Norge, nærmere bestemt i Trondheim.

Formannnen i NYYC, Charles H. Townsend har som ambisjon å samle de beste amatørseilerne i verden for å gjenopprette hva amerikanerne kaller "the Corinthian spirit" i seilsporten. Regattaen skal foregå i Rhode Island Sound med New York Yacht Clubs  Harbour Court ved Newport som base.

NYYC World Invitational Cup er opprettet for amatørseilere som skal representere sine egne seilforeninger og nasjoner. Viseformann i NYYC David K. Elwell Jr. sier at dette vil være en unik anledning for å få frem ledende unge seilere som vil få konkurrere om et imponerende trofé satt opp av en av verdens ledende seilforeninger.

Det er ventet at mange av de inviterte lagene vil seile i sine egne NYYC Swan 42, men det vil også være mulig å chartre båter eid av NYYCs medlemmer. De tre beste lagene vil bli premiert og navnet på den vinnende seilforeningen skal graveres på hovedtroféet som skal utstilles permanent i  New York Yacht Club’s 44th Street klubbhus på Manhattan.

 

Påmeldingsfristen er satt til 1. november  2008 for foreninger som stiller med egne båter, mens arrangøren vil tildele plasser til andre interesserte foreninger basert på tilgjengelighet av charterbåter. Regattaen går av stabelen fra 15. til 19. september i 2009.

 

- Vi forventer at New York Yacht Club World Invitational Cup tvil bli en vennlig konkurranse mellom verdens ledende seilforeninger, avslutter Townsend.

Her er listen over inviterte foreninger:

Yacht Club Argentino,                         

Royal Sydney Yacht Squadron,         

Royal Bermuda Yacht Club,           

Iate Clube Rio de Janeiro,       

Royal Canadian Yacht Club,        

Royal Danish Yacht Club,        

Yacht Club de France,      

Norddeutscher Regatta Verein,       

Royal Hong Kong Yacht Club,         

Royal Cork Yacht Club,       

Royal St. George Yacht Club,      

Yacht Club Costa Smeralda,   

Yacht Club Italiano,        

Nippon Ocean Racing Club,          

Royal Malta Yacht Club,          

Yacht Club de Monaco,     

Royal New Zealand Yacht Squadron,        

Royal Norwegian Yacht Club,   

Royal Cape Yacht Club,      

Real Club Nautico Barcelona,       

Royal Swedish Yacht Club,        

Societe Nautique de Geneve,       

Royal Yacht Squadron,       

Royal Ocean Racing Club,      

Royal Thames Yacht Club,    

St. Francis Yacht Club

Powered by Labrador CMS