Publikumsvennlig VM for 11 meterne

Arrangørene av det kommende mesterskapet, Drøbaksund Seilforening har lagt opp til en publikumsvennlig regatta der det seiles på utlagte merker ganske nær land. Slik kan publikum følge seilasene på nært hold uten å være ute i båt.

Publisert

Det nærmer seg 26-31 juli og VM for 11-meterklassen i Drøbak.

Arrangørene legger opp til en publikumsvennig regatta, Spesielt spennende kan det bli å følge båtene ved runding av lensemerket ved sønnavind. Merket ligger rett utenfor moloen i Drøbak småbåthavn, hvor det kan bli mye action i rundingene. Det er ventet et felt på opp mot 30 båter. Når disse kommer tett og skal krangle om plassen rundt merket, samtidig som spinnakere skal berges (les tas ned og ombord etter lens), kan det oppstå spennende situasjoner.

Båtene er utstyrt med tracking-utstyr som gjør det mulig å følge seilasene på en storskjerm inne på land. Her vil konkurransen bli kommentert og publikum vil hele tiden kunne holde seg oppdatert på hvordan de ulike båtene ligger an i forhold til hverandre.

Samtidig med VM arrangeres Drøbak Havneblues noen hundre meter fra basen for regattaen (29. og 30. juli). VM-arrangøren samarbeider med Drøbak Havneblues som trekker mange folk til en livlig helg i Drøbak. Sammen har man som mål å skape liv og røre og sette preg på sommerbyen Drøbak i disse dagene.

Powered by Labrador CMS