Ragna og Maia Agerup vant dansk ungdomsmesterskap

Under det danske ungdomsmesterskapet i seiling der det ble norsk seier i 29er klassen, viste også to danske jenter hvordan det går an å håndtere trapesen.

Publisert

Kongelig Dansk Yachtckub arrangerte det tradisjonsrike danske ungdomsmesterskapet i seiling 15 og 16. september utenfor København med flere hundre jolleseilere fra hele Skandinavia.

Det ble konkurrert i alle ungdomsklassene. På lørdagen var forholdene var svært utfordrende med vindstyrker opp mot 14 m/s, og det ble bare gjennomført to seilaser. Søndag var det noe roligere og arrangøren fikk gjennomført fire seilaser under flotte forhold. 

Kun to norske båter hadde tatt turen til Danmark og begge deltok  i 29er klassen der totalt 24 båter stilte til start, med de beste norske og svenske båtene tilstede.

KNS jentene Ragna og Maia Agerup vant en regatten på en overbevisende måte med enkeltseire begge dager.  Totalt endte jentene med 8 poeng etter 6 seilaser foran årets danske mestere Fredrik Melson og Markus Nilsen.

Resultater:

1. NOR Ragna Agerup/Maia Agerup, KNS 8.0

2. DEN Frederik Just Melson/Markus Oliver Nielsen, Middelfart Sejlklub 13.0

3. DEN Joakim Salskov-Iversen/Christoffer Falholt, Yachtklubben Furesøen 21.0

17. NOR Ergu Collett/Martin Aamodt, Asker Seilforening  81.0

Ragna og Maia er parallelt med 29er seilingen i gang med å trene i den nye OL båten for kvinner 49er FX som OL introduseres for første gang i Rio i 2016. 49er FX har det samme skroget som 49er - mennenes OL klasse, men har en 100% karbon rigg med 15% mindre seil areal.

Powered by Labrador CMS