Ran Seilforening satser på seilsportsligaen

Etter å ha kvalifisert seg til 1. divisjon i seilsportsligaen er det en økt interesse blant medlemmene om å få være med å representere Ran i 2016.

Publisert Sist oppdatert

Ran Seilforening har i mange år slitt med å beholde de voksne ungdommene etter at de har gitt seg med jolleseiling. Dette er en utfordring som er godt kjent i seilNorge.

Vi har også sett en dalende interesse blant de voksne medlemmene for å drive med seiling som sport. Vi har gjennom flere år hatt ivrige krefter i foreningen som har forsøkt å bygge opp et entype-miljø, da spesielt rettet mot Express. Men selv med iherdig innsats har vi ikke kommet helt ut av startgropen når vi ser på antallet aktive seilere i gruppen.

Seilsportsligaen gir oss en gylden mulighet for å prøve igjen.

Tilbud til unge voksne

Med nytt pågangsmot vil Ran Seilforening lansere et nytt tilbud med mål om å øke interessen som seiling som sport. Fokuset vil være mot unge voksne, men ikke begrenset til det. Mange i denne gruppen har fartstid fra jolle, men finner seg ikke helt til rette i en traust tur&hav-seiler.

Dette er også en gruppe som gjerne er i etableringsfasen og har ikke mulighet til å investere i egen båt.

Vi ønsker å gi et tilbud til disse seilerne og legge opp til faste treningsdager samt deltagelse i lokale regattaer.

Planen

Planen er å engasjere en fast trener som lager opplegg, organiserer treningene samt fungerer som lagleder på regatta, omtrent slik jolleaktiviteten blir drevet. Når det gjelder båtmateriell, er ambisjonen helt klart å få gjort tilgjengelig sportsbåter tilsvarende J/70, men ved oppstart vil nok Express være båten som kommer til å bli benyttet – grunnet tilgjengelighet.

Motivasjonen for å starte opp er flerdelt. Vi ønsker å kunne gi et tilbud til en gruppe som muligens faller litt mellom flere stoler i dag. Vi ønsker å bringe frem dyktige seilere til for eksempel seilsportsligaen. Men det kanskje ultimate målet er å øke aktiviteten i klubben.

Vi håper at et slikt opplegg, og en mulig deltagelse på Ran Seilforenings lag i seilsportsligaen, vil være attraktivt å delta på.