SHORTHANDED: Seilmakeren Doublehanded er Vestlandets viktigste regatta for shorthandedseiling.

36 båter klare for Seilmakeren Doublehanded

Du kan følge Vestlandets store shorthanded-regatta som blir tracket.

Publisert Sist oppdatert

Seilmakeren Doublehanded er en viktig seilas for shorthandedseilerne, i og med at den teller med 1.5 vekttall i Seilmagasinets Shorthanded-ranking. Det er i år 16. gang regattaen holdes. I år har arrangøren Askøy Seilforening lagt opp til to løpsalternativer, ett nordover og ett sørover.

– Vi seiler nordover om vind og vær ikke blir for ille, og sørover i mer beskyttet farvann om det blir tøft, sier regattasjef Finn Espeseth til SEILmagasinet.

Værmeldingen tyder så langt på at det bører nordover, men regattasjefen vil ikke slå noe fast før i morgen ettermiddag. Begge løpene er ca. 110 Nautiske mil lange

– Lavtrykkene ligger i kø, så du vet aldri. Det kan snu fort, sier Espeseth.

Samme antall deltagere

36 båter er påmeldt, men arrangøren håpte på 50 båter. De lokket med hurtigpåmeldingspremie, men bare 14 skippere brukte den sjansen.

– 36 båter er likt som i 2021, og det er greit. Vi ser også her at seilere er treigere med å melde seg på, og ikke like ivrige til å seile regatta, sier Espeseth.

Beste båt vinner

– Det blir de beste seilerne og den beste båten som vinner. Det kan være en fordel med en båt som seiler bra i lite vind. Veivalg blir også viktig hvor strøm kan bli avgjørende. Det gjelder å lese seg godt opp, mener regattasjefen. Han har tro på at «Levens» vil hevde seg godt. Det er en Elan 37 med Willy og Kåre Forland som mannskap. «Zefyr 3», en X-35 med Petter Sørhaug og Stian Soltvedt blir også trukket frem av regattasjefen som farlige.

Mange Elan 37

Det deltar seks Elan 37, og svært mange båter med tilsvarende måletall, tre First 36.7, En First 35 og to Bavaria Match 35. I tillegg er det en SwedeStar 37 og en X-37, alle båter fra samme tidsperiode med et måletall rundt 1.

I tillegg deltar det to ny båter, JPK 1030 «Eureka» fra Stavanger og en splitter ny Arcona 385 fra Bergen.

Minste båt er en J/88 på 29 fot, men den har høyt måletall, og vil dra fordel av mye slør. Laveste måletall har en Albin Nova på 33 fot. Swan 45 «Zorro» har det høyeste måletallet.

Mer info finner du her.