NORC og NORLYS samarbeider

Ranking samler storbåt-seilerne
Ranking samler storbåt-seilerne

Ranking samler storbåt-seilerne

I 2008 kommer alle de beste storbåt-seilerne til å få sin egen ranking i Norge. Rankingregattaene er blitt fordelt mellom allerede eksisterende regattaer og på foreninger som har lang erfaring med å gjennomføre gode arrangementer. NORC og NORLYS, som samarbeider om rankingen, regner med i overkant av 40 båter i hver regatta.

NORLYS og NORC har sendt ut en pressemelding der de forteller at den nye ranking-serien er et resultat av at NORC og NORLYS tidligere i høst bestemte seg for å samarbeide. «Den nye rankingen tilbyr alle havseilere et helt nytt konsept med en god kombinasjon av baneseilas, distanse og aktiviteter på land», heter det.

– Vi tar mål av oss til å gjøre dette til den største og beste serien for storbåt-seilere i Norden, sier Thomas Nilsson, leder i Norwegian Offshore Racing Club (NORC). 

Rankingen vil foregå etter de to handicap-systemene LYS og ORC International. Det sistnevnte systemet er en oppgradering av IMS som rankingen ble seilt etter i år, men som nå ikke lenger eksisterer. Innen hvert av systemene vil det bli seilt i«stor» og «liten» klasse.

START I LARVIK. Første baneseilas går i Larvik 24.–25. mai og det kommer til å bli et bredt felt som stiller til start, tror de to klasseklubbene.

– Det er nemlig ikke bare ORC International og LYS R-båtene som stiller. Larvik vil også ha med seg Farr 40-klassen der baneseilasen for entypeklassen er en del av Farr 40 Nordic Circuit 2008, heter det i pressemeldingen. Totalt 40–50 båter håper man på i Larvik.

Store seilaser som Færderseilasen, Moss Raymarine Race og Hollænderseilasen er også med på terminlisten. Høydepunktet for ORC International-seilerne blir EM i Marstrand i begynnelsen av august. Den sjette og avsluttende rankingseilasen blir i Åsgårdstrand i midten av september.

TERMINLISTEN:

  • RANK 1: 24.–25. mai Larvik: Baneseilas
  • RANK 2: 13…-15. juni KNS: Færderseilasen
  • RANK 3: 4.–8. august Marstrand: EM ORC International (Baneseilas)

  • RANK 4: 16.–17. august Moss: Raymarine Race (Baneseilas)
  • RANK 5: 30. august KNS: Hollænderseilasen
  • RANK 6: 13.–14. september Åsgårdstrand: Baneseilas

RANK 1-2-4-5-6 utgjør LYS-rankingen der en baneseilas og en distanseseilas kan strykes

RANK 1-2-3-4-5-6 utgjør ORC International-rankingen der ditto kan strykes.