Rask og solfylt Træna Ocean Race

Sol og kuling fra nordøst tyder på en rask og frisk overfart fra Sandnessjøen til Træna under morgendagens Træna Ocean Race. Seilas seiler om bord i SeilNorges Farr 40 «Palander».

Publisert

UTE I HAVET: Træna (ringet inn)  ligger 33 n mil til havs som et nordnorsk Tir N'a Noir. Alle foto: Linn Krogh Hansen

Sandnessjøen;

 

I underkant av tyve seilbåter stiller i turseilasen fra Sandnessjøen til festivaløyene 33 n mil ute i havet. Seilasen arrangeres i år for tredje gang, og inkluderer alt fra tradisjonbåter som Listerbåten «Halten» og Notgavelbåten «Sigurd»  fra 1918 til SeilNorges Farr 40 «Palander».

Seilas seiler om bord i den sistnevnte, som er blant favorittene. Seilas går i fritt løp ut til Træna.

Flotte forhold

Ifølge yr.no meldes det om sol og inntil 12 m/sek ute på havet fra nordøst. Dette betyr en rask kryss hvis værmeldingen slår til.

Familievennlig 

Ideen bak Træna Ocean Race var å få allminnelige turseilere til å bli med på en felles regatt a i forbindelse med Trænafestivalen.

– Vi har ikke hatt noen tradisjon for å seile regatta her i Sandnessjøen, så målet med regattaen er rett og slett å få folk ut på sjøen med vind i duken, forteller leder i Sandnessjøen seilforening Morten Avdem og sponsoransvarlig Perry Ræstad i Nordland Lås og sikkerhet.

For å lokke familier utpå gis det derfor spesiell «barne-rabatt» i form av at alle båter kan trekke fra 1/100 i lystallet for hvert barn de har med seg under 12 år.

– Her skal vi ha med alle, både små og store, gamle og nye ogbåter med både lavt og høyt lystall, understreker Ræstad under skippermøtet på bryggekafeen "Lille Torget" i kveld.

Rekruttert på brygga

Siste påmelding kom så sent som i kveld. Iver Vedul fra Trondheim kom til Sandnessjøen med sin Oceanis 430 «Linnea» i går sammen med sin kone/samboer , og ante ingen ting at det var regatta på gang. Men siden de likevel skulle til Træna meldte de seg på i siste liten. 

Ferskinger får eksperthjelp

De tre kameratene om bord i 1987-modellen Bavaria 42 Carib "Happy One" fra Nesna har aldri seilt regatta før. Derfor har de like godt klister et "L"-skilt på hekken for å avdvare andre.

At Redningselskapets tidligere ansatte og "Sorgenfri-jordomseiler" Johan Petersen dukker opp i egen bil to minutter før skippermøtet og spør etter mannskapsplass kunne derfor ikke passet bedre.

– Dette er jo perfekt, vi kan trenge litt eksperthjelp, humrer Pål Pang, Runar Kristiansen og Inge Helmersen på "Happy One".

 

Se bilder av deltakerne som ligger i gjestehavnen i Sandnessjøen i linken under.

Powered by Labrador CMS