Raymarine 2Star

FØRST: «Jokerman» er først gjennom vannet, og først på rating.

Nærmer seg Strömstad i høy fart

Når de første båtene rundet Kilen ved Väderöarna, rundet de siste båtene merket ved Jomfrulandsrevet. 

Publisert Sist oppdatert
ELAN: Brødrene Moholth fortsetter gode seilingen fra Færder'n.

Det har vært en rask slør over fra Jomfrulandsrevet til Väderöarna og de raskeste båtene har holdt en snittfart på nær 10 knop. Per Ottar Skaaret og Knut Frostad i X-50 «Jokerman» er så langt den raskeste gjennomvannet, og leder knepent over ekteparet Stiansen i Xp 44 på rating. «Jokerman» nærmer seg pitstop i Strømstad, og vil være der før natten er på sitt mørkeste. 

Elan 37 i tet

I den lille klassen er det vinnerne av shorthandklassen i Færdern som seiler best. Brødrene Jon og Emil Moholth i Elan 37, «Mia Maria» viser også at de behersker mye vind også. 

Forvirring om Jomfrulands-revet

Det er flere merker som marker Jomfrulandsrevet. Tidligere år er det det nordligste merket som har blitt brukt, og det er også dette merket som ble satt opp i trackingen, men koordinatene i seilingsbestemelsene pekte på det sydlige merket. «Jokerman» og «Born to Run» rundet det nordlige merket, og seilte en nautisk mil kortere. I fjor ble det også forvinklinger her, da Landmark 43 «Santa» rundet feil.Også under ORCi VM i 2007 ble det kluss. 

Godt med vind

Vinden har roet seg ned, og det ble aldri 14 m/s på Jomfruland som meldt, i hvert fall ikke som middelvind. Ved midnatt blåser det 8 m/s ved Väderöarna, og det skal løye, ned til 4-5 m/s midt på dagen lørdag. Vinden skal holde seg fra vest-sydvest på svenskekysten, men dreie syd lørdag ettermiddag. 

Kanskje forkortelse

Siste båt rundet Jomfrulandsrevet rett før midnatt. Den vil ikke nå frem til Strömstad før på lørdag morgen. Med tre timers pitstop, så må kanskje banen forkortes for at alle skal nå Hankø før lørdag kveld. 

 

Du kan følge tracking av båtene her

Siste nytt får du fra «Live» nyheter på Sail Race System.

MERKET: To merker ved Jomfrulandsrevet skaper forvirring igjen.
JAGER: Ekteparet Stiansen ligger bare litt bak «Jokerman» og har gode muligheter for å avansere.
VIND: Den harde vinden fra start har roet seg noe, men båtene seiler fortsatt fort.