Raymarine Race – full innsats og bittelitt kaos

Seilas var med om bord på «Chaos», Morten Opstads Swan 48. Det ble en til tider frisk og slitsom seilas, i strålende vær nord for Gullholmen.

Publisert

OVER: Full innsats i slagene! Alle foto:Magne Klann.

Moss Raymarien Race seiles på pølsebaner for ORCi og LYS. Det er også en klasse for LYS på faste merker i Mossesundet – i år seiler dessuten Match og Feva samme sted.

Krevende båthåndtering

Baneseilas med store båter er krevende for alle om bord. Her blir det ikke kjedelig for noen, og undertegnede måtte prøve å få tatt noen bilder utenom rundingene. Swan 48'en likte seg mot slutten da det frisknet på opp til 12 m/s. Vi rundet på fjerde plass bak 50-foterene 'Fram XVI', 'Camilla' og 'Ventelo Norsteam'. Et litt uheldig spinnakernedtak ødela resultatet, men ingen gråt av den grunn.

De største båtene sliter

I «ORCi stor» var det de mindre båtene 'Xanthippe' (IMX-40) og 'Team Normar' (First 40) som gjorde det klart best. Det ser ut som de to skal få gjøre opp om seieren imorgen. 'Fram XVI' med Kong Harald, Peer Moberg og Kristoffer Spone ombord ligger på 4. plass, og «erkerival» 'Camilla' med Dag Usterud ved roret ligger på 7. bak seilforbundets rekrutter i 'Ventelo Norsteam' på 6.

'X-Treme' leder ORCi

I «ORCi liten» leder 'X-Treme' (Gr Soleil 37) tett fulgt av 'Brodinas' (Vrolijk 37) og 'Felicia IV'. I LYS stor klasse leder Steadfast (IOR one ton). Trond Kristoffersen ligger på 5. med sin splitter nye T-34 'Team aiming 1st'. 'New Deal' (Dufour 34) leder LYS liten klasse foran 'Bilbo' (First 31,7). I distanseseilasen i Mossesundet leder 'Morild' (Dufour 425) stor klasse, mens 'Flyer' (Murena 30) leder liten. Finaler i Match og Feva seiles imorgen.

 

Powered by Labrador CMS