Råblåst i Cascais passer nordmennene dårlig

De norske seilerne har hevdet seg bra i lett- og mellomvind, men når det råblåser stemmer ikke teknikken helt.

Publisert

Det var knyttet store forventninnger til den norske Ynglingen med Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed, men jentene fikk en lite gunstig start på regattaen. Etter en kollisjon i starten måtte de norske jentene ta en 720 straff og kom bakbå fra begynnelsen.

— Vi fikk en kjip åpning og var et godt stykke etter, men seilte oss opp. Vi er ganske fornøyd, men det kunne vært bedre. Det blåste helt sinnssykt og vi har ikke vært ute i slike forhold før, sa Sundby til NTB. Med 20. og 16. plass er jentene 19 sammenlagt

En av norsk seilsports største personligheter ble gravlagt torsdag. Jan Herman Linge ble 85 år og er den eneste konstruktør i verden som har designet to OL-båter (yngling og soling). Han har blant annet konstruert båten Siren Sundby og jentene bruker i Cascais.

— Det er hyggelig at båten vår heter Jan Herman, slik at vi kan tenke på ham mens vi seiler, sa Sundby.

Sportsjefen i NSF Espen Guttormsen hadde på forhånd fryktet mye vind for de norske seilerne og fikk nå bekreftet at dette ikke er idealfrohold for våre. Best av de norske seilene i kulingkastene ble veteranen Peer Moberg som med 7. og 12 plass ligger på 15. plass sammenlagt.

I Laser radial hadde Elin Samdal 11. og 20. plass. Kristian Ruth 10. og 36. Begge ligger innenfor kvotekravet til OL.

Star-seilerne har nå unnagjort seks seilaser, og med 25. plass er Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen klare for gullfinalen.

Værmeldingen for idag er  4–5 knops vind, økende til 13-14 utpå ettermiddagen.

Stargutta har hviledag, mens Christopher Gundersen og Frode Bovim, Vestfjorden/Soon i 49er, og brettseilerne Jannicke Stålstrøm, Horten og Vegard Johan Eimind fra Arendal starter sitt VM idag.

Powered by Labrador CMS