Helene Næss og Marie Rønningen hører hjemme i toppen
Helene Næss og Marie Rønningen hører hjemme i toppen

To medaljer og poengplass i prøve OL

Med sølv, bronse og 6. plass er utgangspunktet godt for OL 2020.

Publisert Sist oppdatert

Dessverre ble det ingen medajefinae for Laser og Finnjolle idag. Det fratok Hermann Tomasgaard muighetene for gullmedaljen som var innen rekkevidde, men bronsemedaljer er også noe å ta med seg. Den vil uansett skinne i premiesamlingen.

Uteh forkleienelse for noen må vi si at 49erFX jentene Helene Næss og Marie Rønningens sølvmedalje var regattaens mest imponerende prestasjon sett med norske øyne. De plasserte seg mellom treningskameratene Martine Grael og Kahene Kunze (Gull i Rio 2016) og Alex Maloney og Molly Meech (sølv Rio 2016) som tok henholdsvis gull og 4. plass i Japan. Tønsbergjentene vant sin tredje menaldjefinale på rad i et internasjobals mesterskap og viste med det stor mental styrke. Ved denne seieren passerte de ikke bare Maloney og Meech, men også de britiske seilerne Saskia Tidey og Charlotte Dobson som ledet regattaen frem til finalen. Det å være best når det gjelder er det som kjennetegner vinnere, og her viste de norske jentene at vinnersjansene i OL neste år er tilstede i rikt monn.

Hermann Tomasgard har i hele år vist at han hører med i toppen av Laserklassen. Et dårlig VM- resultat ødelegger ikke for det. Dessvere ble det ikke noen medaljefinale for ham. Med bare to poeng opp til sølv og fem til gull ville det vært umulig å spå utfallet av en slik finale. Det kunne blitt alt fra gull til 6. plass. 

Anders Pedersen leverte kanskje den beste regattaen i sin karriere og viste at ha også blir å regne med i 2020. 

Line Flem Høst er god når hun er på sitt beste, og det var hun i begynnelse av regattaen. Senere buttet det litt imot, men vi tror hun har topplasseringene inne.

Brettseileren Sebastian Wang-Hansen og Nacra17 laget med Nicholas Fadler Martinsen og Martine Steller Mortensen er ennå ikke på OL. De siste må også slå Tiril Bue og Mathias Mollatt som har vært hjemme og trent. For alle disse er det et stykke vei å gå, men inspirert av resten av laget er det stadig håp.