TESTERE: Janna Nevra Aarvik og August Nissen-Lie brukte en hel dag på å snu og komme seg om bord i ti forskjellige flåter. Her i testens beste, men dyreste flåte, Viking Resque Pro.
SNU FLÅTEN: Kun én modell snur seg selv. Andre må snues manuelt, noe som gikk greit i bassen. På havet ga vinden og bølgene oss hjelp.
OM BORD: Zodiac har en flott patent som gjør det enklere å komme seg opp i flåten.
CONTAINER: La båndet rundt flåten være. Det ryker når flåten bløser seg opp.
BAG: Du kan ofte velge om flåten skal ligge i bag eller container. Bag er smart for mindre flåter som skal stues bort. Container er egnet for flåter som lagres over dekk .
MERKING: De fleste produsenter har fire eller sek tegninger som viser hvordan man skal bruke flåten. Arimar har ti illustrasjoner, og ikke alle er så lette å forstå. Illustrasjon 5 og 8 skal vise en person i vannet, ikke søppel.
TUNG: Havflåten til Viking ble kraftig deformert når en kar på over 100 kilo prøvde å komme om bord.
FORMSYDD: Plastimo (bildet) og Viking har formsydde flytekammere.

Velg riktig redningsflåte

Vi har testet ti redningsflåter i samarbeid med Redningsselskapet og Båtliv. Ulikhetene på kvalitet og pris er store, og noen av flåtene holdt ikke mål.

Publisert Sist oppdatert

Vi hadde en todelt test av flåtene. Først lot vi oss frivillig drive i åpent farvann i flere timer for å skaffe oss erfaring fra å være i flåte på havet. Denne erfaringen samt innspill fra eksperter brukte vi for å vurdere de ti forskjellige flåtene i snille og varme omgivelser. Flåtene vi testet var fra Viking, Zodiac, Plastimo, Arimar og Eurovinil.

Ingen av testerne hadde erfaring fra flåter tidligere, så vi stilte de samme spørsmålstegnene som en uerfaren bruker vil gjøre idet vi gikk i flåten utenfor Svenner en dag i november.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER