Rekordjakt i Fjordsailing Shetland Race
Rekordjakt i Fjordsailing Shetland Race

Rekordjakt i Fjordsailing Shetland Race

TP52en «Wolfpack» er påmeldt til Fjordsailing Shetland Race. Med et LYS-tall på 1,76 står den gamle fartsrekorden på strekningen i fare for å bli slått.

Publisert

 FOTO: Thomas Nilsson, skipper på «Wolfpack» er veldig klar for å sette rekord.

 

Det er nå 35 båter påmeldt til årets Fjordsailing Shetland Race, 11 av disse er deltakere i 1000 Mile Race. Det er Andre Farstad, leder for regattaen, veldig fornøyd med.

 

– Målet vårt er å ha 50 båter på startlinjen, og det håper vi at vi skal nå. Vi ligger i hvertfall godt an. Spesielt gledelig er det at vi har fått med oss flere båter fra Ålesund, og flere båter er på vei, sier Farstad.

 

Ålesund satser

I helgen holdes det ISAF sikkerhetskurs i Ålesund og det er venteliste for å bli med. Det lover godt for at enda flere båter fra Ålesund og Molde skal melde seg på.

 

Farstad ser også frem til å se «Wolfpack», den tidligere «Fram XVI», forsvinne i horisonten i Shetland Race. Det er nemlig liten tvil om at det ikke er noen båter som kommer til å henge på Nilsson & Co over dammen. Den eksisterende rekorden er på 17 timer og 53 minutter, og ble satt av Hans Christian Braarud i 2000 på Open 50en «Wolfie's Toy».

 

Prioritert regatta

– Fjordsailing Shetland Race er en klassiker og en av de få ordentlige havseilasene i Nord-Europa. Derfor står den høyt på listen over regattaer vi ønsker å delta i denne årets sesong. Selv har jeg seilt den en rekke  ganger, senest i fjor da vi stilte med X-41’en «Wolfpack» med et team bestående av en miks av det faste «Wolfpack»-mannskapet og representanter fra våre partnere TruckNor og Volmax. Det ble en veldig vellykket seilas, og våre partnere  vil gjerne tilbake i år også. Nå når vi har kjøpt den tidligere «Fram XVI» så er det helt naturlig at vi stiller til Norges tøffeste havseilas og med riktige forhold kan en rekord på distansen være innen rekkevidde, sier Thomas Nilsson, skipper på «Wolfpack».

 

– Det vil ikke være den eneste rekorden vi vil prøve oss på i år, avslutter han med et smil.