Rekordjenter

Dee Caffari og Anna Corbella er mindre enn et døgn fra å avslutte rekordseilas.

Publisert

Caffari og Corbella ombord på «GAES Centros Auditivos» er ventet å gå over mål i Barcelona World Race mellom 1900 og 2300 i dag.

Briten Dee Caffari, 38, og spanske Anna Corbella, 34, vil ved målgang ha satt to nye verdensrekorder. Caffari vil være den første kvinne i seilsportens historie som har gjennomført tre soloseilaser non stop rundt jorden, og katalanske Corbella blir den første spanske kvinnen som i det hele tatt fullfører en jorden rundt seilas non stop.

De holder nå 8.6 knop og vil gjennomføre Barcelona World Race på en imponerende 6. plass av 14 startende. Av disse har fire brutt løpet og syv har måttet stoppe underveis. Det gjør jentene til ett av kun tre lag som har fullført uten stopp, noe de selv er svært fornøyd med og som var et mål før seilasen startet.

Vil hjem før sneen smelter

Wouter Verbraak og Andy Meiklejohn ligger på plassen bak jentene, men har hele 1700 nautiske mil igjen å seile. Begge er imidlertid ivirge etter å komme raskt hjem, Andy for å se hvor mye magen til hans gravide kone er vokst siden har dro og Wouter, som fikk nye ski før han uventet måtte steppe inn for Alex Thomson, vil gjerne få med seg litt skigåing før sneen forsvinner helt. Med det vårværet som har lagt seg over hele Norge de siste dagene, må han trolig belage seg på en bretur for å få oppfylt sitt ønske om skitur denne sesongen.

Powered by Labrador CMS