NORGES SEILFORBUND

Rekruttering i fokus på klubbkonferansen

Det er veldig mange flere seilere enn det er foreningsmedlemmer. Hva skal til for å at seilforeningene skal bli attraktive for flere, er hovedtema på Klubbkonferansen 2018.

Publisert Sist oppdatert

Den første klubbkonferansen ble arrangert i 2016 og var en ubetinget suksess. Styret i NSF bestemte raskt at denne samlingen skulle bli en tradisjon hvert annet år.

I 2018 er temaet rekruttering. Konferansen arrangeres på Gardermoen 17.–18. mars.

– Et anslag forteller at det er nærmere 300 000 seilere i Norge. Bare 25 000 av dem er medlem i en seilforening tilknyttet NSF. Derfor er det bare naturlig at vi lar temaet for den kommende klubbkonferansen bli om hvordan vi skal legge forholdene til rette for rekruttering, sier Torunn Sætre, 1. Visepresident i NSF og en av pådriverne for etableringen av klubbkonferansen.

Fire kjerneområder

Klubbkonferansen 2018 setter derfor fokus på fire kjerneområder i vår idrett.

  • Aktivitet
  • Arrangør/Dommer (Fellesseminaret 2018)
  • Klubbdrift
  • Trener

For å styrke seiling i Norge må vi øke aktiviteten og gjøre oss mer attraktive på de rette områdene. Seilforeningene må profesjonaliseres og digitaliseres slik at klubbadministrasjonen blir enklere. Fundamentet for hele diskusjonen, erfaringsutviklingen og idémyldringen denne helgen er rekruttering til seilingens fantastiske verden.

Verdifull møteplass

– En av de klareste tilbakemeldingene vi fikk etter den forrige klubbkonferansen var verdien av at representanter fra seilforeninger fra hele landet traff hverandre for å dele erfaringer og ideer. Vi har mye å lære av hverandre for å bli bedre, og klubbkonferansen er en perfekt plattform for dette, sier Per Christian Bordal, ansvarlig for bredde i NSF.

Påmeldingen har åpnet. De som melder seg på konferansen før jul får rabatt. I skrivende stund er 24 deltagere påmeldt.