Reprise av første seilas for Stargutta

Til tross for at den andre seilasen i Bacardi Cup ble en reprise av den første klatrer Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen på resulatlistene.

Publisert

Her er rapporten fra Petrus Eide:

Det var fortsatt lett vind da 85 båter kom avgårde på andre forsøk i gårsdagens seilas. Som vanlig på vind fra øst, pleier det å lønne seg på venstre banehalvdel, noe Eivind og Petter er fullt klar over. Likevel satt det ikke helt som det skulle for LodeStar på den første kryssen. Etter en nokså bra start midt på linjen, ble de som i går, presset til å ta et lite steg mot høyre før de slo igjen mot venstre. Da så det veldig bra ut. - Vi lå rundt 5. plass halvveis på første kryss og var klar over det berømte venstreskiftet ville komme, men at det skulle bli 30 grader er ganske uvanlig, forteller Eivind. Det gjorde at gutta rundet 20 på første toppmerke. Derfra ble det litt tungt, og det var ikke før på siste lens at de fikk vist hvem som er best på opphenting. Ved hjelp av klokt sporvalg og bra fart seilte Eivind og Petter seg opp 10 plasser og endte på 11. plass. - Vi var kun en drøy båtlengde fra 5 plass. Det var utrolig jevnt, bare synd vi ikke kom forbi den siste gruppen med båter. Det var så nære, sier Petter.

 

Klatrer

Sammenlagt gir dette en 5. plass. Mange har gått på en smell, og det er godt for Eivind og Petter å vite at de enda har tilgode å få en dårlig plassering. For etter 5 seilaser kan den dårligste strykes. Trener Thomas Guttormsen, som akkurat under denne regattaen følger Starbåten hjemmefra, håper gutta holder hodet kaldt, forså å kunne spille litt høyere risiko mot slutten av serien.

1. Rick Merriman/ Phil Trinter, USA, 4-2, 6 pts

2. Andy Horton/ James Lyne, USA. 8-5, 13

3. Will Stout/ Rick Peters, USA, 7-8, 15

4. Peter McChesney/ Shane Zwingelberg, USA, 5-12, 17

5. Eivind Melleby/ Petter Mřrland Pedersen, NOR, 10-11, 2

 

Fullstendig resultatliste

Powered by Labrador CMS