Årets første regatta like om hjørnet
Årets første regatta like om hjørnet

Årets første regatta like om hjørnet

10. januar håper Åsane Seilforening på over 50 båter.

Publisert

Vestlandets store vinterseilas, Neglespretten, arrangeres i år for 34. gang. På det meste har det deltatt over 60 båter, og Åsane Seilforening håper at deltagelsen også denne gangen vil være noe i retning av det.

– De siste 10 årene har vi hatt en god utvikling med satsing på den sosiale delen av seilasen, skriver Børre Zahl Jensen på foreningens klubbside i SEILmagasinet.

MYE ATTÅT. Han nevner blant annet disse elementene som foreningen kan by på i tillegg til selve seilingen:

  • Gratis foredrag med et forhåndsbestemt tema innen seiling dagen før seilasen
  • Filming av båtene med visning på storskjerm i festlokalet etter målgang
  • Gratis, varmt måltid til alle seilerne
  • Sponsorpremier av til tider høy klasse

 

VARIERENDE FORHOLD. Forholdene under Neglespretten har vært varierende, og det har vært forhold som mange har husket. Regattaen har ofte levd opp til navnet med atskillig minusgrader, men den har også kunnet by på mange plussgrader og kuling.

– Man vet aldri hva man får på denne tiden av året, og det er det som er mye av sjarmen til denne seilasen. At vi noen år har hjulpet båter å brøyte is for å få dem ut av havnen, setter bare en liten spiss på arrangementet. Det finnes ikke dårlig vær, mener Zahl Jensen.

LANGVEISFARENDE. I mangel av regattatilbud på Østlandet har det vært en tradisjon at flere seilere har tatt turen over fjellet og hyret på som mannskap, og Børre Zahl Jensen bedyrer at det tilbudet  fortsatt står ved lag.

– Vi formidler gjerne ønsker om å være mannskap til en av de mange påmeldte båtene. Vi har ofte med oss seilere fra andre deler av landet, sier han.

Powered by Labrador CMS