Revansj for Telefonica Blue

Bouwe Bekking og mannskapet på Telefonica Blue revansjerte seg fra den bedrøvelige havseilasen da de sent i går tok innersvingen på konkurrentene i havneregattaen i Rio.

Publisert

Etter et perfekt veivalg på den første lensen klatret Telefonica Blue fra en plass  midt i haugen ved bidevindsmerket til en klar ledelse som siden ingen senere kunne ta fa dem.

Det så lenge ut som om det ikke ville bli noen regatta i Rio igår. LIte vind gjorde at båtene lenge ble liggende å drive rundt i området ved startbåen, og først kl 2000 norsk tid kom feltet av gårde, to timer etter tidsplanen. Da kom det inn en fin havbris med 7-10 knops vind fra syd.

Green Dragon med Ian Walker som skipper tok starten ved le merke foran Ericsson 4 som for anledningen hadde med seg Kronprinsesse Victoria, og Delta Lloyd. Ken Reads Puma startet for babords halser og sikret seg initiativet på styrbordsiden av banen som viste seg å være lønnsomt på den første kryssen.

Ved bidevindsmerket var Puma i tet, så vidt foran Ericsson 3 som nå endelig så ut til å skulle lykkes i en baneseilas. Men det var Telefonica Blue som denne gangen hadde veilvalget på sin side. En vindøkning kombinert med en heldig kantring ga båtene som valgte venstre banehalvdel på lensen full uttelling. Det gjaldt i første rekke Telefonica Blue og Delta Lloyd som begge kom ingenstedfra, midt i feltet.

Ingen kunne senere true den spanske båten, mens Puma kom seg forbi den oppgraderte Delta Lloyd med spanske Roberto Bérmudez som skipper og Wouter Verbraak som navigatør.

MIdt i feltet utspant det seg en kamp mellom E4, Green Dragon og Telefónica Black, Fernando Echávarri ESP.

Ericsson 4 og Telefónica Black kom seg foran Green Dragon som etter sin gode start aldri greide å holde koken. For Ericsson 3 var det slutt da båten måtte ta en straff etter en styrbord/babord situasjon med Telefónica Black.

Gårsdagens resulater endret ikke sammenlagtlisten, men både Puma og Telefonica Blue tok viktige poeng på ledende E4.

Starten på etappe seks, den  4,500 nm lange reisen fra Rio ttil Boston starter neste lørdag, 11 April.

Video fra regattaen her

In-Port Race Rio de Janeiro

1. Telefónica Blue 4.0 points

2. PUMA 3.5 points

3. Delta Lloyd 3.0 points

4. Ericsson 4: 2.5 points

5. Telefónica Black 2.0 points

6. Green Dragon 1.5 points

7. Ericsson 3: 1 points

8. Team Russia DNS

Sammenlagt

1. Ericsson 4 (Torben Grael/BRA): 66 points

2. PUMA (Ken Read/USA): 56.5 points

3. Telefónica Blue (Bouwe Bekking/NED): 54.5 points

4. Ericsson 3 (Magnus Olsson/SWE): 44.5 points

5. Green Dragon (Ian Walker/GBR): 41 points

6. Telefónica Black (Fernando Echávarri/ESP): 23 points

7. Delta Lloyd (Roberto Bermudez/ESP): 15 points

8. Team Russia (Andreas Hanakamp/AUT): 10.5 points

Powered by Labrador CMS