Revet i filler av været

Oppdatert: Strømsjø med 14 meter høye bølger, og orkan i kastene midt i mot. Volvo Ocean Race båtene har det forferdelig. Kun tre båter seiler, fire båter har alvorlige ødeleggelser. Se film at Pumas bom brekker.

Publisert

For øyeblikket er det bare de to Ericsson båtene samt Telefonica Blue i tet som kjemper mot været. De andre båtene har snudd for å ikke risikere å ødelegge båt og utstyr.

Store ødeleggelser

Puma har brukket bommen, og har ankret opp i le av kysten sør for byen Vigan på Filipinene.

    Telefonica Black som lå på andre har fått en sprekk i skroget og har snudd. De har ikke oversikt over hvor omfattende skadene er enda, og vet ikke hva de vil gjøre.

    Delta Lloyd har tatt et avbrekk fra regattaen (Suspenden sailing) og har snudd fra det beryktede Luzon stredet mellom Filippinene og Taiwan. De rapporter om ødelagt styring, spjæret storseil og ødelagt mastespor.

    Green Dragon brakk forstaget for noen dager siden. Nå har hele festet for riggen løsnet fra fordekket. Laget har ikke brutt og håper å kunne fikse skadene godt nok til å fullføre.

Kun stormfokk

Aksel Magdahl og Ericsson3 seiler med  kun stormfokk og jobber seg oppover kysten av Filippinene mot vinden. Han rapporterer om brytende bølger. På et radiointervju forteller han om forhold så røffere enn det han noen gang har opplevd før. Gutta om bord har det bra, og de er optimistiske. De er nå i ferd med å forlade kysten for å krysse Luzon stredet.

Blir verre

Volvo Ocean Race meteorolog forventer at vinden bare vil øke de kommende 24 timer. Det vil også bli kaldere. I Luzon stredet kan det være opp til tre knop medstrøm som går i motsatt retning av vinden. Det gir forferdelige bølger.

Kan få etterspill

Fjerde etappe var forventet tøff, men om kun tre båter klarer å gjennomføre seilasen vil nok Volvo Ocean Race komiteen få kritikk.

Siste

Ericsson 4 ligger å venter på været ved nordtippen av Fillipinene. Ericsson 3 har startet å krysse Luzon stredet og har tjent inn 18 nm på Telefonica Blue som har slått over på babord halser. Stillingen er nå:

1 telefonica Blue 983 til mål

2 Ericsson 3 +85, seilt seg opp 18 nm

3 Ericsson 4 +110, tapt 5 nm

4 Telefonica Black + 164, tapt 23 nm, seiler sydover

5 Puma +164, tapt 6 nm, ankret opp

Delta Loyd, Suspended racing

Green Dragon, Suspenden racing

Fersk film fra Puma. 1:23 ut i filmen brekker bommen. Båten er da i ferd med å seile over en gigantbølge. Filmen er fra RegattaTV.

Powered by Labrador CMS