Vil ha toppjobb i World Sailing

Melges 24 seileren Riccardo Simoneschi vil bli visepresident i World Sailing og deler sine tanker om sportens fremtid med Seilmagasinet.

Publisert Sist oppdatert

Simoneschi har sittet i forskjellige komiteer og vært med på å styre internasjonal seilsport i en årrekke, men det er første gang han nå søker plass i toppledelsen av det internasjonale seilforbundet. Han håper å bli valgt sammen med presidentkandidat Gerardo Seeliger fra Spania og i dette intervjuet deler han sine tanker om internasjonal seilsport med Seilmagasinet. Dette går på alt fra olympiske klasser til hva man bør gjøre for å fremme regattaseiling utenfor OL-miljøet.

Verdensmester i Melges 24
Verdensmester i Melges 24

Simoneschi har mange gode norske venner i Melges 24 miljøet, der han har markert seg i toppen både på regattabanen og gjennom å lede den internasjonale klasseklubben. Han er både verdens- og europamester i Melges 24, han har vært i toppen i Starklassen og skal sammen med Paul Henderson ha mye av æren for at Star ikke ble fjernet fra det olympiske programmet i 2000 etter tidligere å ha vært satt ut av OL i 1976. Nå mener han det betenkelige sider ved OL som ikke stimulerer til bredde i de aktuelle klassene.