Rodahl og Brudevoll deler bilen

Monica Rodahl og Pål Brudevoll satte alle konkurrentene på plass i Aker Brygge Cup og vant bruken av en Volvo V60 over sommeren.

Publisert

Som vanlig sto det mellom de beste lagene fra foregående helgs regatta i  Bundefjorden i kjølbåtklassene Melges 24, 11 MOD, Drake og Knarr. De to beste fra hver klasse pluss beste norske lag i martchseiling var fordelt i tre puljer der vinneren møttes i en avgjørende finaleseilas. Matchseileren trakk seg imidlertid og ble erstattet av Nils Nordenstrøm, tidligere Aker Brygge Cup vinner.

I den første puljen var fjorårsvinneren Peder Jahre klar favoritt, men unge Monica Rodahl, tidligere E-jolle- og Norsteamseiler, ville det annerledes. Sammen med rormannen på vinnende 11 MOD Pål Brudevoll, gjorde jenta kort prosess og i de lette forholdene på den nye banen i triangelet mellom Tjuvholmen og Herbern Marina var hun ikke til å slå.

I den andre semifinalen sto det mellom Drakevinneren Jørgen A Paulsen og Knut Lund og Peder Anker og Henrik Huitfeldt, også fra Drake, og selvom Paulsen & Co kom sterkt på slutten, greide Anker å holde seg de nødvendide centimeter foran.

I siste pulje fikk Katharina Frostad og Erik Holter straff etter klabb og babb i starten, men laget seilte senere prikkfritt og sikret en klar seier.

I finalen var Monica Rodahl og Pål Brudevoll suverene, og seilerne sikret seg dermed retten til å benytte en

splitter ny Volvo V60 for sommeren. Hvem av dem som endte med bilnøklene vites ikke, men det var Rodahl som styrte og sørget for riktig vektplassering i båten.

Dessverre var det nok en gang svak vind i indre havn, men den nye banen gjorde i hvert fall seilingen lett å følge for publikum.

Powered by Labrador CMS