Rokkeringer i America's Cup sirkuset

OL mester i 49er Nathan Outterigde forlater Team Korea etter syv måneder som skipper. Går trolig til svenske Artemis.

Publisert

Nathan Outteridges avgang kommer ubeleilig for koreanerne som fremdeles strever med å finansiere deltakelse i Louis Vuitton Cup og de 34. seilaser om America's Cup. Også forgjengeren, Chris Draper, bronsemedaljør fra OL forlot skuta etter kort tid. Han seiler nå for italienske Prada.

Outteridge som sammen med Iain Jensen idag er regnet som verdens beste 49er seiler og i tillegg har flere mesterskap i Moth klassen, er ventet å gå til en av de tre bekreftede utfordrerne til de 34. seilaser om America’s Cup, mest sannsynlig til svenske Artemis.

Australierens suksess i Moth og 49er der han er regjerende verdensmester har slett ikke kommet av seg selv. For syv år siden kjørte han inn i et tre på veien hjemmefra til Melbourne der han skulle delta i en regatta. Etter en ni timer lang operasjon, fem uker på sykehus og tre måneder i en spesialtilpasset støtte i plast fra hofte til skulder kunne han ta fatt på fire måneder der han trente seg opp til å kunne gå igjen. Da var han istand til å gjenoppta seilingen og siden har det bare gått en vei for den talentfulle seileren.

Korea team boss Dong-Young Kim har isteden ansatt den 21 år gamle New Zealandske seileren Peter Burling som skipper

for Team Korea’s White Tiger Challenge, som skal delta i den neste America’s Cup World Series i San Francisco fra 2. til 7. oktober. Burling tok sølvet bak Outterigde i 49er i London 2012. Som 21 åring er Burling den suverent yngste skipper i America's Cup sirkuset, en posisjone har er vel kjent med ettersom han som 17 åring var New Zealand yngste OL deltaker da han seilte 470 i Beijing i 2008.

Powered by Labrador CMS