SPILL: Det er ventet at over 300 000 skal delta i det virtuelle racet.

300 000 seiler Route Du Rhum virtuelt

123 soloseilere starter racet over Atlanterhavet søndag 4. november. 300 000 vil seile samme regatta varmt og trygt hjemme i sofaen. 

Publisert Sist oppdatert
KLASSER: Virtual Regatta er utviklet av en fransk seiler som vet hvordan dette fungerer.

Virtual Regatta er en stor suksess, og er en lærerik måte å følge en slik regatta på. Du kan velge klasse selv. De fleste har valgt Ultime, men har får du en regatta som vil være over på under syv dager. Velger du Class 40 så tar det lengre tid og er over 50 reelle båter som seiler, noe som gjør det mer gøy. 

Gratis, men

Du kan spille Virtual Regatta på mobil, nettbrett eller PC. Den hang seg og ville ikke komme opp på min gamle iPad. Det gir bedre på Macen. Du må opprette en bruker, og logge inn med passord for å delta. 

Jeg valgte Ultime, og fikk tildelt båt. Den kunne jeg spekke opp. Noe virituelle penger fikk jeg med, nok til å kjøpe regattaseil og stormseil, men ikke for full spekk. Da må man kjøpe virtuelle penger. 

Velg kurs og seilføring

Spillet går ut på å sette optimal kurs gjennom regattaen, og velge mest egnet seil. Du ser vinden, og kan se hvordan den utvikler seg over tid. Skal du vinne, så krever det at du må inn å korrigere kurs og seilføring ofte. Kanskje du slår Francois Gabart. 

Du finner spillet her

KURS: Det gjelder å følge med å sette ideell kurs for å hevde seg.