Russerne gir seg

Sponsortørke gjør det umulig for Team Russia å fortsette i Volvo Ocean Race. Båten går i opplag og mannskapet går iland i Singapore

Publisert

Team Russia har idag annonsert at de gir opp Volvo Ocean Race. Manglende finansiering av prosjektet gjør det umulig å fortsette regattaen. Laget thar aktivt forsøkt å bearbeide sponsormarkedet for å sikre økonomien i prosjektet, men nå er kassen tom og regattaen avsluttes for Team Russias del i Singapore.

- Fra begynnelsen har det alltid vært målet å finne kommersielle partnere til prosjektet, sier Oleg Zherebtsov. - Til nå har jeg brukt mine egne penger til å forskuttere forventede sponsorinntekter. På dette stadiet i Volvo Ocean Race hadde vi forventet å ha sponsorer på plass, men verdensøkonomien har gjort det umulig for oss å finne andre som ville legge penger i dette prosjektet.

Detter betyr også at Team Russia vil være ute av stand til å fortsette samarbeidet med the Whale and Dolphin Conservation Society (WDCS).  Laget har vært stolte av å “Sail For The Whale” på de tre første etappene av Volvo Ocean Race og de har spilt en viktig rolle i å skape forståelse for betydningen av å verne livet til hval og delfiner. - Vi er glade for å ha vært en del av Team Russia så langt, sier en talsmann for stiftelsen som håper at man vil finne nye veier å arbeide med internasjonal seilsport for å fremme denne viktige saken.

Nederlenderen Wouter Verbraak som er bosatt i Oslo sammen med norsk kone og barn var navigatør på den russiske båten i Volvo Ocean Race 2008/09. Båten lå på 7. plass blant 8 båter etter tre etapper.

Powered by Labrador CMS