PÅMELDT: Christian Stensholt stiller som vanlig med sin pogo 8,50 «Vintora», her fra 2017 hvor det var lett vind under start.

Rustad Two Star innenfor Norges grenser

Banekartet er klart for helgens store doubbelhandedregatta. Du blir disket om du krysser landegrensa.

Publisert
SOMMER: Sol og varme ser det ut til å bli, men vinden kan bli fraværene.

Two Star, en gang sponset av Watski, nå seilmaker Rustad, er kjent for å være tøff og krevende. Opprinnelig var dette en skikkelig havseilas hvor deltagerne først seilte til Arendal, så krysset over til Marstrand ved å runde Skagen, så tilbake til mål i Hankøsund. Strenge sikkerhetskrav førte til at arrangør Fredrikstad Seilforening gjorde regattaen mer kystnær. I år setter Covid-19 begrensninger for rutevalget.

Kortere bane

Nytt i år er også at regattaen starter fredag, ett døgn senere enn tidligere, men skal allikevel avsluttes på lørdag. Det gjør at banen blir kortere. I år blir den på ca 140 nm. Til sammenligning var årets Færderseilas rundt Tristein på 80 nm.

For første gang skal båtene inn i Oslofjorden, men regattaen starter som den har gjort de siste årene, ned til Jomfruland. Tidligere har kursen deretter gått mot Svenskekysten, men i år går den nordover, inn til Slagentangen, så en liten runde i ytre Oslofjord med runding av Stake ved Torbjørnskjær, ikke langt fra Svenskegrensen, vestover til Tristein, og så i mål.

Unik værprognose

Two Star er kjent for å være tøff, med mye vind. Det blir det ikke tilhelgen, om yr har rett. Det er meldt lette vinder fra vest og øst med mye sol og varme.

42 båter er påmeldt til regattaen.

BANE: Rustad Two Star seiles innenfor Norges grenser og blir på ca 140 nm.