Ruth hopper ombord i «Full Medal Jacket»

Taktiker Espen Stokkeland skifter jobb og rekker ikke Key West regattaen. I hans sted stepper Kristian Ruth inn.

Publisert

Seilas har mottatt denne rapporten fra Petrus Eide:

«Full Medal Jacket» (FMJ) deltar i årets Key West Race Week, men grunnet jobbskifte måtte lagets faste taktiker Espen Stokkeland melde avbud. For Kristian Ruth passet det bra å steppe inn da han likevel var på vei til Miami for deltakelse i ISAF World Cup uken etter.

Kristian Ruth satser målrettet mot OL 2012 i Laser klassen og legger betydelige treningsmengder inn for å heve seg i kvalitet inn mot neste VM i Australia, som også er nasjonskvalifiseringen.

- FMJ har spurt meg før, men denne gangen passet det optimalt og jeg har lenge ønsket å seile Melges 24 så dette passet perfekt, sier Kristian. - Dette er en gylden anledning å hente inspirasjon ved å sitte ombord i en båt sammen med noen og diskutere seiling for en gangs skyld. Veldig spennende.

Laget har også Petter Mørland Pedersen i trenerbåt. Han seiler Star med Eivind Melleby som rorer fast for FMJ. Dette er fin måte for Petter å se lagets innsats fra en annen vinkel.

- Vi håper jo at dette prosjektet skal tilføre alle parter seilglede og noe mer innsyn i hverandres hverdag. Det at Kristian kommer inn med sin kompetanse ser vi at allerede har gitt oss verdi i form av seilprogrammet, men også teknisk på boat handling. Dette gleder vi oss til sier Eivind Melleby.

North Sails stiller med en ressurs under dette mesterskapet for å optimalisere 3DL storseilet som FMJ nå skal bruke mot VM i Corpus Christi i Mai.

- Det blir spennende dager og gutta virker keene, kan en entusiastisk Kristian Ruth fortelle. Vi har lagt inn gode treninsøkter og det har blitt fem av dem slik at vi er ganske godt foreberedt. Det vil jo alltids være boathandling issues de første racene med en ny mann ombord, men vi skal beholde roen og nyte disse dagene avslutter Ruth med å fortelle.

Regattaen starter mandag og varer i fem dager med 10 seilaser epå programmet. Med i laget er også Petrus Eide og Lars Horn Johanessen.

Fjorårets VM vinnere stiller i Uka Uka (ITA) samt Blue Moon (SUI) og de beste fra USA.

Også Peer Moberg deltar i Key West regattaen, som mannskap med den kjente amerikaneren Vince Brun. Han og Eivind Melleby er gamle rivaler fra Laser klassen, et spennende element i regattaen.

Powered by Labrador CMS