Ryktene florerer i Valencia

Forberedelsene til årets America´s Cup seilaser har stort sett vært fritatt for skandaler og ville rykter. Men når alvoret nærmer seg begynner også nervekrigen

Publisert

Etter helgen kom det ut rykter i Valencia om at Emirates Team New Zealand hadde seilt istykker sin nye båt NZL 92. New Zealenderne har benektet ryktene på det sterkeste og har faktisk seilt båten hele tiden. Tydeligvis er noen ute etter å ta fokus fra forberedelsene til det ledende utfordrerlaget, ellers en disiplin New Zealand selv har behersket til fingerspissene overfor sine konkurrenter.

Både det australske bookmakerfirmaet Centrebet og Bwin, et av de største i Europa holder begge Emirates Team NZL som favoritt til å vinne Louis Vuitton Cup og dermed få utfordre Alinghi til revansj fra Auckland i 2003. NZL  styrket i helgen sitt favorittstempel ytterligere da de feide Luna Rossa av banen 4-1 i en uformell treningsregatta. - Vi er der vi skal være, sier strategen Ray Davies. 

Foran ACT 13 som starter 3. april og fortsetter til 7 er rekkefølgen

1. Emirates Team New Zealand, 125 p, 4 bonuspoeng

2. BMW Oracle, 123 p, 3 bonuspoeng

3. Luna Rossa, 118 p, 3 bonuspoeng

4. Desafio Espanol 85 p, 3 bonuspoeng

5. Mascalzone Latoni 73 p, 3 bonuspoeng

6. Victory Challenge 68 p, 2 bonuspoeng

ACT 13 består av bare fleetseilaser og kan bringe endringer i rankingen som imidlertid ikke har annen konsekvens for lagene enn antall bonuspoeng og sikkert en viss virkning på selvtilliten. Alle deltakerne stiller nå med sine siste båter som ennå er uprøvt mot konkurrentene.

Da blir det noe annet med Louis Vutton Cup som begynner med Round Robin 16. april og fortsetter til 7. mai. Da har fire lag utkrystallisert seg til semifinalene som seiles til ett av lagene har vunnet fem seilaser. De to vinnerne av semifinalene møtes i finalen som også seiles til ett av lagene har vunnet fem. Vinneren møter Alinghi i de 32 seilaser om America´s Cup som starter 27 juni.

NZL, USA og italienske Luna Rossa regnes av alle som «sikre» på å nå LVC semifinaler. Vår kollega Yachting World og vi holder en knapp på at svenske Victory Challenge tar den fjerde plassen, mens bookmakerne Centerbet holder både ESP og Italienske Mascalzone Latino på plassene foran svenskene. For den som er vilige til å gamble, kan det kanskje lønne seg å sette penger på Søta Bror.

Powered by Labrador CMS