Så kom sola!

Kontrastene var store mellom gårsdagens plaskregn og formiddagssolen i Horten i dag, der flesteparten av båtene var kommet inn til havn i løpet av natten.

Publisert

 OPP MED KLÆRNE: Dags for å tørke tøy og inventar etter en fuktig seilas. 

Horten;

Lørdag formiddag var alle Færderbåtene kommet inn til havnen, og flere hadde allerede fått seg både ankerdram og en halvgod nattesøvn innen solen sto opp i dag. Blant de blideste mannskapene var mannskapet på Lars Dysterud Hansens ketch "Free Spirit". Til tross for at kun tre av mannskapet på 15 hadde seilt Færder' n tidligere stakk ketchen av med klasseseiren i Turklasse 7.

– Flere her hadde ikke vært om bord i en seilbåt en gang, men skipperen vår har gjort en kjempejobb, smiler Linn Krest og Lotta Dungenäs. De to damene nyter solen på fordekket, etter det som etter eget utsagn ikke har vært den aller lengste nattesøvnen. Også resten av mannskapet berømmer båten, innsatsen og atmosfæren om bord.

Nedoverbakke begge veier

Noen båter lengre ut ligger en annen klassevinner, Nemlig Tommy Bergmann og "Luringen".

– Vi er i harmoni her om bord, smiler Bergmann og fortsetter. – Vi fikk nedoverbakke begge veier, og hadde en fin seilas med  morsomme spinnakersettinger i trange smug og en del bølger.

20 og en halv knop

På andre siden av havnen ligger "Våghals", som vant flerskorgklassen for tredje gang. Om bord er Henning Paur, Kjell Arne Ølmheim og Morten Thorsen, som forteller om en kjempefin seiltur.

– Vi hadde fin vind, og en fin vindretning for denne båten. Med 18-20 knop hele veien fra Tristein til Bolærne, og logget 20 og en halv knop på den raskeste surfen. Vi surfet fra "Camilla" , forteller trimmer og rormann Henning Paur.

For "Våghals", som er en forholdsvis lett båt i forhold til størrelsen, er drømmeforholdene rundt syv sekundmeter og slør.

Katamaranseilerne valgte å gå mot Drammensfjorden etter passering Filtvet, for å så holde midt i fjorden og gå på utsiden av Fuglehuk.

– Så gikk vi gjennom Bolærne på hjemturen, forteller  flerskorgvinnerne.

Fornøyde ungdommer

– Vi  ledet eller lå likt med "Camilla" helt til Tristein, men så fikk de opp gennakeren og fikk vind som vi ikke fikk. Vi veklset mellom fokk og spinnaker, forteller Cathrine Aassveen på Farr 40 Od "Ventelo Norsteam". Sammen med henne er Maria Lothe, Trym Osberg, Erik Snerlebakken og Thomas Kjennerud om bord i NSF-båten.

Ungdommene, som ble ledet av Per Christian Bordal, er likevel kjempefornøyde med 4.plassen i klassen LYS over 1,42. Kun  "Wolfpack", "More Chaos" og  "Al Capone" er foran Farren med ungdommene fra seilforbundets storbåt-prosjekt.

– Superfornøyde er vi, det gjør ikke noe om vi ikke vant.... ennå, understreker  gjengen, som også forteller at de revnet en spinnaker ved Slemmestad.

– Men det gjorde også "More Chaos", tilføyer Cathrine Aassveen.

For flesteparten av Norsteam-ungdommene er APL Race Week i Arendal  i juli neste regatta, men enkelte også deltar på Sandhamn Race Week i slutten av juni.

Se flere bilde i linken under

Powered by Labrador CMS