SailGP

Team Australia
Team Australia

Japan leder, men Australia imponerte mest på åpningsdagen

Hjemmefavoritten Tom Slingsby og hans australske team fikk en tøff start på SailGP.

Publisert Sist oppdatert

Slingsby var tydelig misfornøyd med 4. plassen i den første seilasen, som ble vunnet av Japans Nathan Outteridge. I den andre lå Japan an til en perfekt start etter å ha seilt gjennom feltet i høy hastighet, men en centimeters feilberegning førte til tjuvstart og plass bakerst i feltet. Slingsby måtte slåss med Dylan Fletcher, Team Great Britain, de to første leggene, men viste overlegen taktisk seiling og dro fra før runding av lemerket. Deretter var det Slingsby for alle penga, selv om Outteridge seilte seg opp gjennom feltet og tok en sterk 2. plass.

Start SailGP
Start SailGP

 

I den siste dreide alt seg om Slingsby, som ledet fra start til mål i overlegen stil, og selv om Outteridge igjen tok 2. plass var det stor avstand mellom disse.

 

Japan og Nathan Outteridge
Japan og Nathan Outteridge

 

Til tross for at Slingsby overbeviste mest, leder Outteridge og Team Japan med plasseringene 1, 2 og 2. Slingsby på 2. plass har 4, 1 og 1. Det er trolig mellom disse det vil stå. Ingen overraskelse å dømme etter tidligere erfaringer.

Team Australia, Tom Slingsby
Team Australia, Tom Slingsby

Dekningen kan klart forbedres, men med onbord cameras, film fra droner og båter, og ikke alt for imponerende kommentarer er det lett å se hvordan denne regattaen kan bli en mediabegivenhet.