START: Helly Hansen Skagen Race startet i år fra to steder, og mange fulgte regattaens utvikling på nettet.
START: Helly Hansen Skagen Race startet i år fra to steder, og mange fulgte regattaens utvikling på nettet.

Mest oppmerksomhet rundt Skagen Race

Helly Hansen Skagen Race er den regattaen i Sail Race System som har tiltrukket seg størst oppmerksomhet i 2017.

Publisert Sist oppdatert

Av de 253 arrangementene som er blitt opprettet i Sail Race System i 2017, er Bærum Seilforenings Helly Hansen Skagen Race i særklasse det arrangementet som har hatt størst besøk på regattasiden sin. Hele 330 651 sidevisninger* kan arrangementet skilte med. Verdien for unike sidevisninger** er 62 113 .

*Sidevisninger er det totale antall sider som vises. Gjentatte visninger av en enkelt side teller.

**Unike sidevisninger er antallet økter der den aktuelle siden ble åpnet minst én gang. En unik sidevisning telles for hver kombinasjon av sidens nettadresse + sidens tittel.. (Kilde Google Analytics).

Tallene til Helly Hansen Skagen Race er over dobbelt så store som hva Pantaenius Bohusracet, Sveriges største shorthanded-regatta, har. 141 682 sidevisninger og 34 136 unike sidevisninger er tallene for den regattaen, som er nest best besøkt.

Pantaenius er sponsor også for regattaen med tredje størst oppmerksomhet; Pantaenius Shetland Race. 139 319 sidevisninger og 39 310 unike sidevisninger kan Hordaland Seilkrets, som arrangerer regattaen, bokføre.

I gjennomsnitt er de besøkende inne på en side i Sail Race System i 3 minutter og 58 sekunder – noe som karakteriseres som svært høye og gode tall for en nettside.

Egen Færder-side slo an

KNS benyttet i år ikke Sail Race System til årets Færderseilas, men for å kunne dekke regattaen på en konsentrert og effektiv måte, opprettet SEILmagasinet sin egen Færder-side i Sail Race System.

– På denne siden kunne redaksjonen i SEILmagasinet publisere nyheter, bilder, video, linke til resultater, nettsider, dokumenter og nyttig bakgrunnsstoff, slik at de som ville følge seilasen, fant informasjon og oppdateringer på et og samme sted, sier Hans Petter Jensen i Sail Race System.

– Det fine med Sail Race System er at alle andre brukere av systemet har akkurat de samme publiseringsverktøyene tilgjengelig som de SEILmagasinet benytter seg av, fortsetter han.

Færder-siden til SEILmagasinet ble populær og dekket åpenbart et behov, for siden er den fjerde best besøkte siden i Sail Race System i 2017. 89 867 sidevisninger og 18 211 unike sidevisninger oppnådde denne siden.

Da KNS publiserte Færderseilasen via Sail Race System i 2016, ble arrangementet det årets mest besøkte med 367 934 sidevisninger og 99 003 unike sidevisninger.

Gode tall for mange arrangementer

Totalt har de 253 arrangementene i Sail Race System hittil i 2017 oppnådd 3 055 969 sidevisninger og 756 669 unike sidevisninger.

De 20 største arrangementene i 2017 var:

Top 20

Powered by Labrador CMS