Japan var jevnest og best i Taranto

Spennende finale der mannskapet måtte reduseres til tre.

Publisert

Japan tok trebåts finalen etter en spennende seilas der Jimmy Spithill ledet rundt de første tre merkene og så til å gå mot en klar seier. Men en spin out med påfølgende rorhavari åpnet opp for japanerne som tok sjansen da de fikk den og var først i mål. Spania med Phil Robertson kom på andre plass. Den japanske båten var den jevneste gjennom hele serien og hadde alle sine plasseringer blant de tre beste.

Team Japan foran et stort publikum
Team Japan foran et stort publikum

Nathan Outteridge, rormann på den japanske båten sa etter seieren: - Med tre personer ombord har du ikke mye tid til å se på konkurrentene, men da USA hadde sin spin out etter rundingen av lemerket, var det en veldig enkel beslutning å slå umiddelbart etter runding, og det avgjorde i realiteten løpet. Det var egentlig ikke et perfekt løp denne helgen, men noen ganger må du være heldig og ta mulighetene når de oppstår. Om å være bare tre ombord i finalen la Outteridge til: - Heldigvis seilte vi med tre i går også, så det var en god start. Men fordi det er forskjellige vektkategorier, starter vi faktisk med bly ombord når vi seiler med fem fordi mannskapsvekten vår er ganske lett. Chris [Draper] og Tim [Morishima] gjorde en fantastisk jobb, og hele mannskapet gjorde en fantastisk jobb, og vi var veldig fornøyd med utfallet av finalen.

Danmark med Nicolai Sehested fikk sin beste plassering med 3. plass i dagens første seilas og klatret dermed til 5. plass sammenlagt.

Sammenlagt etter SailGP Taranto