Revansje for Ben Ainslie

Alle de profilerte skipperne fra America’s Cup stilte opp i SailGP på Bermuda i helgen. Storbritannia var best når det gjaldt.

Publisert

America’s Cup stod mellom Peter Burling fra New Zealand og Jimmy Spithill som representerte Italia etter at Ben Ainslie røk ut av Prada Cup.

Peter Burling vant Amrica’s Cup, men var sjanseløs uten erfaring fra SailGP. Det var Tom Slingsby og Australia som var suverene i den friske vinden og vant fire av fem innledende seilaser, mens Burlig havnet langt nede med to sisteplasser.

Men Nathan Outteridge, som seiler for Japan, åpnet sterkt med en andre plass. Nathan Outteridge var også godt representert under America’s Cup, men da som kommentator.

Danskene sliter

Nicolai Sehested og Danmark er til tider godt med, men gjør for mange feil. De delte sisteplassen med New Zealand etter lørdagens seilaser. Men Burling hadde en bratt lærekurve, mens danskene ikke maktet å gjøre det samme. Søndag var de sist i mål av båtene som fullførte.

Resultater etter runden på Bermuda.

Kollisjon og kullseiling

Dramatisk ble det for USA og Japan i første seilas på søndag. Japan klarte ikke å vike unna for USA, og fikk et vant skåret inn i baugen. Dette førte til at det ene skroget fylte seg med vann, men redningsbåt med pumper kom til, og reddet katamaranen.

USA fikk etter hendelsen problemer med styringen og kullseilte.

Disse to lagene havnet dermed sist av de åtte lagene som deltar i SailGP.

Det er de tre beste lagene som kvalifiserer seg til finalen. Der nøttes Frankrike, Storbritannia og Australia hvor alt dreide seg om de Ainslie og Slingsby. Men det var Ainslie som var best når det gjaldt mest. 1

DUELL: Etter hvert stod det mellom Storbritannia og Australia hvor Ben Ainslie vant en knepen seier i finalen.
KULLSEILT: De amerikanske seilerne klorer seg fast i de trange cockpitene etter å ha mistet kontrollen.