Test fra arkivet: Salona 37

Rask, men anonym

Overraskende rask og solid bygget. Båten som ble kåret til European Yacht of the Year allerede for 2007 falt gjennom på interiøret.

Publisert Sist oppdatert

I 2009 arrangerte vi en stortest av åtte raske båter mellom 36 og 38 fot ut fra Lysekil i Sverige. Arcona 370, Hallberg-Rassy 372, Elan 380, FinnFlyer 36, Linjett 37, Salona 37, Swedestar 370 og Grand Soleil 370 ble testet og vurdert av et testlaget bestående av en rekke toppseilere fra Sverige, Norge og Danmark foruten journalister i Seilas, Båtnytt og Die Yacht. Testen foregikk over fire dager, og ble presentert over 12 sider i Seilas 9-2009. Vi publiserer testens innledende tekst i midten av september. Her ser vi på Salona 37. Vi supplerer med omtale av hver enkelt båt hver torsdag i ukene fremover. Vi utvider testen her med flere bilder som vi ikke fikk plass til i papirutgaven for 12 år siden.

Salona 37 byr på mye seilbåt for pengene og båten var den eneste som jevnt kunne måle seg med fartsressursene til Finn Flyer. Det var bare når det ble stikk i skjøtene at den finske båten greide å dra noe i fra, men det skadet selvsagt ikke å ha en meget dyktig eier og trimmer med i båten under testen. Testbåten var Sveriges raskeste standardbåt under EM for ORCi både i 2008 og 2009. Testbåten hadde mast fra Selden, i stedet for Sparcraft som standard. Masten var også høyere, og trimmet med kraftig akteroverbøyning. Eieren Martin Nilsson visste nøyaktig hvordan man fikk ut det lille ekstra av båten.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER