Seapilot 2Star 2016

To glade lakser tok alt igjen

Rune Tønnessen og Halvor Schøyen forsvarte seieren fra 2015 og vant årets Seapilot 2Star over all.

Publisert Sist oppdatert

– Imponerende. De gutta kan seile. Utrolig hvordan de finner vind og får sin GLALAX til å gå.

Honnørordene sitter løst hos konkurrentene når de skal karakterisere årets vinnere av Seapilot 2Star. Rune Tønnesen fra Bærum og Halvor Schøyen fra Tønsberg vant den minste racing/cruising-klassen og over all – slik de også gjorde det i 2015. Grunnlaget la de tidlig på første etappe da de slapp seg lengre sør enn mange av konkurrentene i området rundt Færder, og deretter gjorde de få feil.

De kom i mål som andre båt inn til pitstop i Strömstad, bare regattamaskinen SOLO 2 var foran dem. Dermed hadde de seilt fra båter som var både større og presumptivt raskere.

Med The Stig om bord

Nest best i klassen – og også over all – ble båten PITERAQ med Robert Myhrer og Kjell Petter «The Stig» Bruun om bord. Også de seilte en imponerende regatta og også de la grunnlaget tidlig i regattaen ved Færder fyr.

Robert Myhrer gir mye av æren til det gode resultatet til mannskapet sitt.

[Artikkelen fortsetter under videoen]

HÅKON Hjorthøy, Asker og Marius Løken fra Røyken seilte hjem seieren blant de største båtene i Racing Cruising-klassen med sin Grand Soleil 43 B ved navn ILLUMINATI. De hadde en hard fight med Ludvig Daae, Bundefjorden og Einar Stenersen i ILLE MORO (Bavaria 42 Match) – under tre minutter skilte de to på korrigert tid.

[Artikkelen fortsetter under videoen]

Aller først i mål kom Rune Aasberg (Bundefjorden) og Simen Løvgren (Asker) i SOLO 2, men selv om det gikk atskillige timer før deres hardeste konkurrenter kom i mål, holdt det ikke. 

Andreas og Erik Lawson fra KNS, som deltok for første gang i Seapilot 2Star, ble for sterke i Open Class og slo SOLO 2 med en snau time med sin Sun Fast 3200 REDLINE, samme båttype som Løvgren tidligere seilte.

Seier i egen klasse

I den nye klassen «Are Wiig Class» vant seileren som har gitt klassen navn, Are Wiig fra Hurum. Are hadde med seg sønnen Alf Harald Wiig (Åsgårdstrand) i båten han om to år skal starte med i soloseilasen rundt jorden Golden Globe. Tre deltagere deltok i denne klassen, men arrangørene håper atskillig flere vil seile i denne klassen til neste år – den siste seilasen Are Wiig vil delta i før han legger ut på jordomseilingen.

[Artikkelen fortsetter under videoen]

Forholdene i årets Seapilot 2Star har bydd på rolige vindforhold, og seilerne karakteriserer årets utgave som en av de snilleste i historien. Det har stort sett vært vind hele tiden, men noen har vært uheldige og opplevd vindstille.

Komplette resultater.

Flere opplysninger og live-side fra regattaen.