Seier i et felt med 96 Starbåter

Først etter en times utsettelse kom Bacardi-flåten igang med seilingen. Det tok ikke fokus fra Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen.

Publisert

Bacardi Cup er en av Starbåtklassens klassikere og det er fjerde gang den norske Starduoen Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen er med i regattaen. Også i 2008 vant nordmennene den første seilasen, men den beste sammenlagtpplasseringen fikk laget ifjor da de endte på 7. plass sammenlagt. I de siste ti årene har ingen av dem som vant den første seilasen nådd opp i sammendraget, men dette håper Melleby og Mørland Pedersen å gjøre noe med i år.

Nordmennene kom godt ut i starten, på lo side av linjen. Etter å ha truffet riktig på de to første vindskiftene tok laget ledelsen, men var fire ved første merke. En perfekt lens ga igjen ledelse og på det meste var Melleby og Mørland Pedersen 100 meter foran nærmeste konkurrent. Mot slutten av seilasen kom amerikanerne Andrew Campbell/Ian Coleman innpå med friskere vind i akterkant og i mål var differansen nede i 50 meter. - På en lettvindsdag som denne er båtfarten nokså lik, så idag dreide det seg mest om strategi og posisjonering, sa Melleby etter innkomst.

- Det er minst 20 lag som kan vinne Bacardi Cup, sier Eivind Melleby. - Vi må bare forsøke å seile jevnt bra i alle seilasene denne uken. Forhåpentligvis kan vi forbli på toppen av pallen når det hele er over, sier han.

Lagets fysioterapeut, Sindre har pushet seilerne hardt i gymmen den siste uken, og var også på plass etter seilasen for å kna stive og ømme rygger.

 

Resultater av de antatt beste lagene:

1     Eivind Melleby/Petter Morland Pedersen NOR   

2     Andrew Campbell/Ian Coleman USA

3     Guillaume Florent/Pascal Rambeau  FRA   

4     George Szabo/Paine  USA

5     Mark Reynolds/Rick Peters  USA

6     Mateusz Kusznierewicz/Dominik Zycki  POL

7     Peter O'Leary/David Burones      IRL

8     Andy Horton USA

9     Maciej Grabowski/Lukasz Lesinski POL

12     Augie Diaz/Bruno Prada USA

14     Hamish Pepper/Crams Monk NZL

16     Andrew Macdonald/Michael Nichol  USA     

19     Johannes Polgar/Markus Koy  GER     

20     Hans Fogh/Roger Cheer CAN

22     Francesco Bruni, ITA

26     Mark Mendelblatt/ Magus Liljedahl       USA

28     Fredrik Loof/Max Salmiren SWE

30     Hans Spitzauer/Massimo Canali AUT