Seier til Landmark 43 i Irland

Franskmannen Jacques Pelletier i en Landmark 43 vant dagens seilas i IRC 0 klassen under CORK regattaen i Irland. Det var første gang seiersskuddet smalt for Claus Landmarks nye 43 foter

Publisert

IRC 0 har samlet et sterkt felt med mange raske båter og Landmarks regattadebut i dette feltet har vært imøtesett med stor interesse. Etter en famlende start med 11. plass har Pelleters båt stadig forbedret seg gjennom regattaen og etter to 4. og en 2. plass ble det seier i dagens deilas. Regattaen ledes av Oyster gründeren Richard Matthews i GP 42 «Oystercatcher» foran en Mills 43 og «Lánge de Melon», Jacques Pelletiers Landmark 43, også den tegnet av Mark Mills.

- Resultatene i Irland er meget gledelige og oppsiktsvekkende bra, sier Claus Landmark i en kommentar til Seilas.

- Landmark 43 seiler mot de beste IRC båtene som kommer rett fra Commodores Cup. ”Vår” båt er ikke bare helt ny og ukjent for mannskapet, men den er også utrimmet. Det er en hel del grep som må gjøres med denne båten for å hente ut de siste hestekreftene og samtidig  optimalisere ratingen, sier han.

 

- Det er selvfølgelig en stor lettelse å se at båten kommer ut med en hyggelig IRC rating og vinnerpotensiale på internasjonalt toppnivå.

 

Landmark forteller at den neste båten leveres til sin svenske eier i neste uke. Overlevering og klargjøring skjer i Warnemünde, og det er ennå uavklart om båten stiller i ORC EM i Marstrand, eller om fokus settes på IRC SM i Nynähamn senere i sesongen.

Powered by Labrador CMS