Seier til Peder Lunde i Kongens Serie

H. M. Kongens Serieseilaser er en av høstens mest populære regattaer og har vært arrangert nærmest uten opphold siden krigen. I år var Drakeklassen regattaens strørste og her gikk seieren til Peder Lunde jr.

Publisert

Lunde hadde hard konkurranse fra Eivind Melleby som styrte Vidar Hanssons nye båt, men med 1. 2. og 3. plass i feltet  slo han Melleby med to 1. og 5. plass. Hele 15 båter deltok i denne klassen som har hatt solid oppsving i Oslofjorden de siste årene.

Melgesklassen ble som vanlig en duell mellom Kristian Nergaard og familien Horn Johannessen, denne gang representert ved både Herman og Lars. Her var Nergaard suveren og vant alle seilasene, mens det ble svært jevnt mellom brødrene, en duell Herman vant med 1.7 poeng til gode.

Den tidligere KNS formannen Ragnar Klevaas var like suveren i H-båtklassen. Med tre strake var han hele 20.4 poeng foran Johnny Hjerpset på 3. plass.

Erik Holter vant Knarrklassen, Terje Johannessen IF og Birger Jansen og Cecilia deFaire var best i Snipeklassen.

Regattaen ble startet nord for Nakholmen og løpene ble seilt på faste merker i Bundefjorden. Det var flott sommervær, men lett vind under seilasene.

Powered by Labrador CMS