Seier til «Wyvern»

Regattaens eldste dame, Colin Archeren «Wyvern», stakk av med overall seieren i den siste etappen i årets Tall Ships Race. Av de to norske fullriggerne var det «Sørlandet» som halte i land seieren på etappen fra hjembyen Kristiansand til Hartlepool.

Publisert

MØTE I ROM SJØ: Overallvinner «Wyvern». Foto:Jens Joachim Hiorth.

Rapport fra overstyrmann Jens Joachim Hiorth på «Christian Radich»:

Klokken 1400 torsdag 5.august ble andre regattaen i sommerens Tall Ships races avsluttet, og dette før alle deltakerene hadde krysset mållinjen. Dette gjøres for at de båtene som ligger lengst bak i feltet også skal ha en mulighet til å nå frem til festlighetene i vertsbyen Hartlepool, uten å måtte bryte. Et tidspunkt for regattaslutt fastsettes, deltakerene melder inn sin possisjon når tiden er inne, og så beregnes (litt forenklet) en resultatliste ut i fra restdistansen og de enkeltes handicap.

Da klokken nærmet seg 1400 seilte «Christian Radich» og «Sørlandet» side om side, sydover langs kysten utenfor Newcastle, etter 500 nautiske mil over Nordsjøen, og det sto da klart for alle at «Sørlandet» kom til å hale seieren i land på korrigert tid. Flott seilt!!

 

Vinner av klasse B, «Wyvern», ble også vinneren sammenlagt. «Wyvern» er en 60-fots Colin Archer, bygget i 1897. Den eies av Stavanger Sjøfartsmuseum. Hun er også det eldste deltakende fartøyet i årets Tall Ships' Races. På bildet over hilser hun «Christian Radich» med flagget og spiller skjebnesymfonien på trombone og grytelokk! Betegnende?

 

Powered by Labrador CMS