Seilbåter kjøres til opphugging

Asker kommune kjører nå to seilbåter til opphugging før vinteren kommer.

Publisert Sist oppdatert

– Den ene seilbåten har vi hengt utallige varsler på, og den har ukjent eier. Den andre seilbåten har ligget ved Middagsbukta i to vintrer allerede, og eieren har ikke fjernet den innen fristen, sier Erling Guderud, avdelingsleder for Natur, miljø og landbruk i Asker kommune.

Kommunen har denne høsten hatt en offensiv for, bokstavelig talt, å rense opp fjorden for gamle båter som ligger ulovlig.

– Vinteren nærmer seg, og vi ønsker ikke å ha båter liggende i isen gjennom vinteren, med det potensielle forurensingsomfanget en båt som synker, kan ha, sier Camilla Mohr, rådgiver friluftsliv og havn i kommunen til Budstikka.

Siden 1. juni har eierne av 21 andre båter fått varsel fra Asker kommune om at de må flyttes. Disse båtene er 10 seilbåter, to skøyter, seks motorbåter og tre joller. – 14 båter er dessuten fjernet av eierne allerede, sier Mohr. SEILmagasinet har skrevet flere artikler om båtvrakene, blant annet om seilbåten som har ligget i Middagsbukta, og som nå blir fjernet. Skøyta den har ligget sammen med, har fått utsatt fristen til 3. november.

Les også: Fjerner båtvrak før vinteren